Acasă Administraţie Au şi oltenii dreptul să depună deşeuri la punctele de colectare din...

Au şi oltenii dreptul să depună deşeuri la punctele de colectare din Timişoara

794
DISTRIBUIȚI

Schimbare în proiectul de hotărâre privind crearea a patru puncte de colectare a deşeurilor din Timişoara, care în forma iniţială prevedea că au dreptul de folosinţă a acestora doar cei care au buletin de Timişoara. Desigur, asta pentru a împiedica locuitorii din alte unităţi administrativ-teritoriale să scape de gunoi aruncându-l în Timişoara. Era însă o problemă foarte mare pentru cei care locuiesc în Timişoara dar nu au buletin de oraş.

Prin votul dat joi de consilierii locali, proiectul a trecut cu textul modificat, fiind eliminată restricţia de buletin. dar cei care nu vor fi disciplinaţi, vor fi aspru sancţionaţi.

“Nu ne formalizăm să cerem cartea de identitate. Există riscul ca unii să nu pună în pubelă şi să pună în containerul mare, să trişeze, dar ne asumăm acest risc şi îi vom pedepsi. Să fim mulţumiţi că nu mai apar depuneri pe stradă. (…). În mintea unora e normal să pună în stradă deşeurile. Trebuie să ducem şi o campanie de educare, nu mi-a trecut prin cap că e nevoie şi de aşa ceva. Vom duce o campanie, cu asociaţiile de proprietari, mă duc şi personal dacă trebuie, să nu se mai întâmple. În ajutorul lor facem aceste puncte. Să se facă un amendament să lase liber accesul, nu legitimăm pe nimeni”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii