Acasă Actualitate Avertisment MAE pentru românii care pleacă în vacanţă în Grecia. Lista zonelor...

Avertisment MAE pentru românii care pleacă în vacanţă în Grecia. Lista zonelor periculoase

705
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Grecia că există riscul unor incendii de vegetaţie în mai multe regiuni din Republica Elenă.

MAE informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că există în continuare un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4, pe o scară de la 1 la 5), pe fondul temperaturilor ridicate și a intensificării vântului.

Regiunile cu risc ridicat de incendiu:

–          Peninsula Attica;

–          Viotia;

–          Korinthia;

–          Achaia;

–          Ileia;

–          Messinia;

–          Lakonia;

–          Argolida;

–          Insula Skyros;

–          Insula Lesvos;

–          Insula Chios.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

 Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Sursa: observator.tv

Comentarii

comentarii