Acasă Actualitate Avertismentul sumbru al medicului Virgil Musta: “Dacă nu respectăm măsurile, în decembrie...

Avertismentul sumbru al medicului Virgil Musta: “Dacă nu respectăm măsurile, în decembrie vom avea spre 19.000 de cazuri”

2167
DISTRIBUIȚI

Virgil Musta, medic primar de boli infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, atrage din nou atenţia oamenilor să respecte măsurile de protecţie fiindcă situaţia provocată de COVID-19 devine din ce în ce mai gravă.

Întrebat de ce s-a ajuns la peste 10.000 de infectări zilnice, Virgil Musta a explicat că “vom creşte atâta timp cât nu reuşim să stăpânim şi să blocăm transmiterea. Când există o infectare intensă în comunitate, numărul de cazuri va creşte exponenţial. Va duce şi la un număr mare de cazuri severe şi decese. Trebuie să respectăm măsurile. Să purtăm masca, să ne distanţăm. Aceste lucruri trebuie înţelese. Din păcate, nu există altă soluţie. Momentan nu avem vaccin”.

“Virusul e în aer. Intri în contact direct cu o persoană. Avem tendinţa de a ne întâlni, de a povesti, de a bea a împreună o cafea. Dacă la aceste întâlniri nu purtăm mască, riscul e foarte mare. Mulţi s-au infectat la astfel de întâlniri cu cunoscuţi. Problema majoră e atunci când într-o familie există persoane cu risc. Pe stradă, de asemenea, e recomandat să se poarte mască. E cea mai la îndemână măsură. Dacă nu o acceptăm şi găsim mereu o scuză, va rămâne la fel situaţia”, a mai declarat medicul la România TV.

Dacă continuă trendul ascendent, în luna decembrie sunt şanse ca România să ajungă la aproximativ 19.000 de cazuri zilnice, a mai spus Musta.

“Dacă se continuă cu această rată de infectare, sunt nişte studii epidemiologice care arată că în decembrie vom avea spre 19.000 de cazuri. Sistemul de sănătate nu va mai putea face faţă. Încă există posibilitatea de a găsi spitale suport, dar aceste resurse sunt limitate. Noi trebuie să blocam transmiterea”, a adăugat medicul.

Este recomandată organizarea alegerilor în decembrie?

“Nu aş putea să fac nişte referiri legate de zona politică. Politicienii şi experţii în sănătate pot decide acest lucru. Eu vă pot spune doar din perspectiva medicului practicant”, a mai spus Virgil Musta.

Comentarii

comentarii