Acasă Actualitate Avertizare meteo. Cod galben de ninsori viscolite în zona montană din Banat

Avertizare meteo. Cod galben de ninsori viscolite în zona montană din Banat

DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis, miercuri, valabilă de miercuri după-amiază, de la ora 16:00, până joi dimineață. Fenomenele vizate sunt precipitații, ce pot lua aspect de lapoviță și ninsoare, precum și depuneri de polei.

În intervalul menționat în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest.

Interval de valabilitate: 14 decembrie, ora 18 – 15 decembrie, ora 08

Fenomene vizate: ninsori viscolite

Zone afectate: conform textului și hărții:

Pe parcursul nopții de miercuri spre joi (14/15 decembrie), în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. Se va depune strat de zăpadă și vor fi rafale de 70…90 km/h.

Îndeosebi în prima parte a nopții va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă în vestul și nord-vestul Oltenei, precum și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55…60 km/h.

În zona municipiului Bucureşti, până joi dimineaţă, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă, semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, va fi de 2…3 grade.

Comentarii

comentarii