Acasă Eveniment Bandă de hoți de seifuri, prinsă de polițiștii arădeni

Bandă de hoți de seifuri, prinsă de polițiștii arădeni

DISTRIBUIȚI

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au efectuat nouă percheziții în județele Timiș și Hunedoara, la domiciliile a nouă persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului cu moduri de operare deosebite.

În perioada martie 2018-martie 2019 cei nouă s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și au săvârșit mai multe furturi din societăți comerciale și locuințe aparținând unor persoane fizice. Aceștia au utilizat dispozitive de bruiaj a semnalului GSM emis de sistemele de alarmare și instrumente special confecționate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor. Furturile au avut loc la Chișineu-Criș, Hălmăgel, Baia de Criș (județul Alba), Deva și Criscior (județul Hunedoara) și în județul Timiș, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost audiate șase persoane, celelalte trei fiind căutate în vederea luării de măsuri legale preventive. Cele șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și constituirea unui grup infracțional.

Comentarii

comentarii