Acasă Eveniment Bărbat bătut de un consilier local USR pentru că i-a spus să...

Bărbat bătut de un consilier local USR pentru că i-a spus să nu mai intre pe terenul său cu ATV-ul

DISTRIBUIȚI

Un consilier local din comuna arădeană Vladimirescu, Raul Rareş Duca, candidat USR-PLUS la alegerile locale din 2020 pentru funcţia de primar în comună, este acuzat de un localnic că l-a bătut după ce i-a atras atenţia politicianului că i-a călcat cu ATV-ul un teren cultivat cu lucernă.

Presupusul agresor neagă şi spune că are neînţelegeri mai vechi cu familia presupusei victime.

Incidentul ar fi avut loc pe un câmp de la marginea localităţii Vladimirescu, unde Cosmin Iosif Cociuba (48 de ani) lucra în momentul în care l-a văzut pe Raul Rareş Duca pe un ATV şi i-a reproşat acestuia că îi calcă vegetaţia. Consilierul l-ar fi lovit cu pumnii pe localnic, care a fost dus la spital de familie şi ulterior a obţinut un certificat medical-legal, pentru a depune plângere penală.

Familia presupusei victime a declarat miercuri, pentru Agerpres, că în ultima vreme a observat că terenul era călcat de vehicule, iar când l-a văzut pe consilierul local pe un ATV a dorit să-i atragă atenţia. Consilierul ar fi fost însoţit de fiul său, care se afla pe un alt ATV.

“I-a zis şi atunci Raul Duca a luat foc. (…) Nu se aştepta vărul meu să fie lovit, dar aşa tare s-a alterat că i-a spus la copil să plece cu ATV-ul, să treacă drumul. (…) I-a dat direct un cap în gură, a căzut jos, că a ameţit. L-a luat la pumni, i-a dat vreo şase-şapte pumni”, a declarat Mărioara Varga, care l-a dus la spital pe bărbat.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s-a emis un raport medical pentru radiografia nasului, pe care scrie “fractură nedeplasată de OPN”. S-a recomandat consult ORL, consult stomatologic, tratament de specialitate şi monitorizare prin medic curant.

“La examinarea medico-legală, persoana ne prezintă următoarele leziuni traumatice: piramida nazală discret echimozată albăstrui, în 1/3 superioară; discretă tumefacţie echimotică albăstruie a regiunii temporo-zigomatice stângi. Acuză mobilitate a incisivilor centrali superiori (pe fond de parodontopatie cronică)”, scrie în certificatul medico-legal emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Arad.

Raul Rareş Duca susţine că nu l-a lovit pe respectivul localnic şi că are neînţelegeri mai vechi cu familia acestuia.

“Am martori şi dovezi foto-video că nu am agresat persoana respectivă şi nu am fost pe parcela dânsului, ci pe un drum comunal. M-am oprit lângă nişte copaci tăiaţi şi pregătiţi pentru transport, am făcut poze şi am trimis către colegii de la mediu, timp în care m-am trezit cu un domn venit cu o maşină care a început să mă înjure, ameninţe şi bruscheze. După câteva ore am fost căutat de către nişte cunoscuţi interlopi din Arad, care fac parte din familia presupusei victime, care mi-au pretins sume de bani ca să nu ajungă în presă că am avut conflict cu un verişor de-al lor, ameninţând că mă distrug public altfel”, susţine consilierul.

Familia localnicului care ar fi fost agresat spune că a mers cu acesta două zile la rând la sediul Poliţiei Vladimirescu pentru a depune plângere, însă din cauza programului de lucru au ajuns de fiecare dată seara, în jurul orei 18,00, şi nu au găsit un agent care să le înregistreze declaraţiile. La postul de poliţie li s-ar fi spus că au termen 30 de zile pentru a depune sesizarea.

Sursa: Observator News

Comentarii

comentarii