Acasă Eveniment Bărbat trimis în judecată după ce l-a împuşcat și înjunghiat pe presupusul...

Bărbat trimis în judecată după ce l-a împuşcat și înjunghiat pe presupusul amant al partenerei sale, iar pe ea a gresat-o

DISTRIBUIȚI

Bărbatul care a provocat scandal în parcarea unui supermarket din Arad, în luna septembrie, a fost trimis în judecată. El l-a împuşcat şi apoi l-a înjunghiat în gât cu o şurubelniţă pe presupusul amant al partenerei sale, iar pe ea a gresat-o, întrucât pistolul cu care a vrut să o împuşte nu s-a descărcat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad anunţă că, miercuri, procurorul a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a unui inculpat, cu privire la comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat în modalitatea violenţei în familie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă letală fără drept.

”În data de 21.09.2023, în jurul orei 15.00, în timp ce persoanele vătămate se aflau într-un autovehicul parcat  în parcarea unui magazin de pe raza mun.Arad,  pe fondul geloziei, inculpatul, având asupra sa un pistol din categoria armelor letale, s-a apropiat de autovehiculul în care se aflau cele două persoane vătămate şi, din lateral, pe geamul uşor coborât al portierei dreapta faţă, a executat un foc de armă asupra persoanei vătămate de sex masculin, împuşcându-o în cap, după care inculpatul a îndreptat arma spre persoana vătămată  de sex feminin, concubina sa şi a apăsat de mai multe ori pe trăgaci, însă, focul nu s-a declanşat”, au transmis, miercuri, procurorii, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în continuare, inculpatul a prins-o de mână pe concubina sa şi a scos-o din autoturism, a pus-o la pământ şi i-a aplicat în mod repetat lovituri cu picioarele în zona capului, până aceasta a rămas inconştientă.

”Imediat după acest moment inculpatul s-a deplasat la persoana vătămată  de sex masculin, rămasă în habitaclul autovehiculului şi, prin portiera dreapta faţă rămasă deschisă, s-a aplecat în interior şi i-a înfipt o şurubelniţă în gât. Ca urmare a loviturii puternice, partea metalică a şurubelniţei s-a rupt şi a rămâs în gâtul persoanei vătămate”, au mai precizat procurorii.

Aceştia au menţionat că bărbatul împuşcat şi înjunghiat a murit în data de 26.09.2023 în urma insuficienţei cardio-circulatorii survenită în evoluţia unui traumatism cranio-cerebral acut deschis prin împuşcare la nivelul regiunii temporale stângi, cu hemoragie meningo-cerebrală şi inundare tetraventriculară, contuzie şi dilacerare cerebrală.

”Persoana vătămată de sex feminin a suferit leziuni traumatice care au necesitat 25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, în cazul în care nu survin complicaţii, iar după criteriologia medico-legală, leziunile traumatice nu au fost de natură a pune în primejdie viaţa persoanei vătămate”, au mai precizat procurorii.

Aceştia menţionează că, din verificările efectuate, a rezultat că arma folosită de inculpat este un pistol din categoria armelor letale cu glonţ, inculpatul nefiind autorizat să deţină nicio categorie de arme, letale sau neletale.

Comentarii

comentarii