Acas─â Special BBV sau doar BB?

BBV sau doar BB?

529
DISTRIBUIȚI

Prognoza politica pe care am lansat-o cu mai multa vreme in urma este in sensul ca puterea reprezentata de alianta la guvernare va disparea prin disolutie. Desigur, asta se va intampla, si inca foarte curand, la presiunea strazii. De fapt, presiunea populatiei a si inceput. De vreme ce reprezentantii puterii sunt luati cu “huo”. La ei acasa sau oriunde in alta parte. Cand spun disolutie, ma refer si la PD-L. Sau poate in primul rand la PD-L. Un prim semnal ar putea fi un nou pol de forta in interiorul partidului, construit in jurul axei Blaga-Berceanu. Daca nu cumva axa se duce mai departe, pana la Videanu.
Taraboiul creat in jurul a doua puncte vamale dintr-un total de 85, cate exista in Romania, miroase a razboi politic. Razboi de imagine declansat de Presedintele Traian Basescu dar si razboi in interiorul PD-L. Cand cineva incepe un razboi – sa spunem ca, in acest caz, initiatorul este seful statului – nu se poate sti de la inceput cine va prelua, la un moment dat, initiativa. Nu cumva partea adversa are capacitatea de a intoarce lovitura cu varf si indesat? Si de a castiga, finalmente? Tot ce pot afirma, in acest moment, este ca avem toate semnalele ca Presedintele Traian Basescu este declansatorul. Pe de alta parte, avem suficiente indicii sau chiar dovezi ca, pe parcurs, Vasile Blaga, zis Buldogul, a intervenit in forta, preluand partial sau total initiativa. Reusind chiar performanta ca, in locul lui Marginean, care era omul lui, sa-l puna staroste peste Vama nationala si piua a doua la ANAF pe Viorel Comanita, care este tot omul lui. Iar cele doua vami hacuite nu sunt chiar dintre cele pastorite de Blaga. Prin algoritmul intern de partid, ele sunt in subordinea unor alte mafii politice, cea condusa de Flutur si cea condusa de Falca. Ambii fiind oamenii tandemului Basescu-Udrea. In conflictul generat, e adevarat ca, pana zilele trecute, cutitele nu fusesera scoase de sub masa. Numai ca a intervenit, in forta si pe neasteptate, Radu Berceanu. Un alt politician PD-L bine cusut si, pe cat de expermientat, pe atat de influent si de periculos. El il sustine pe Blaga la presedintia partidului. Fara echivoc. Ambii au fost curatati recent de Basescu. Dar si Videanu a fost curatat. Ceea ce inseamna ca este posibil ca nu doar BB sa construiasca axa anti-Basescu din PD-L, ci chiar BBV. Faimoasa troica BBV.
Batalia pentru presedintia partidului in PD-L nu mai poate fi amanata. Daca Basescu va castiga, impunandu-si omul iar pe Elena Udrea drept secund, atunci PD-L se va rupe. Probabil o bucata mai mica va pleca de acolo. In mod individual sau organizat, in jurul gruparii BB sau BBV. Si, plecand, nu vor mai sustine puterea. La UDMR situatia este asemanatoare. Sub aceeasi presiune a strazii, a propriului electorat nemultumit dar, de data asta, si sub presiune externa din directia partidului de guvernamant FIDES de la Budapesta, UDMR este pe cale de a se fractura. Vor pleca parlamentari din alianta de guvernare fie individual, fie in grup. Si nici la UNPR situatia nu e prea roz. Si acolo se misca placile tectonice.
Majoritatea fragila care sustine guvernarea se va rupe in curand. Dar semnalul cel mai puternic – ceea ce este extrem de elocvent – vine chiar din interiorul PD-L, unde Traian Basescu incepe sa piarda controlul. Este un adevarat spectacol ceea ce se va intampla fie in jurul tandemului BB, fie in jurul troicii BBV. Nu as vrea insa sa-si inchipuie vreun cititor ca simpatizez cu vreo parte sau alta din ceea ce, in curand, vom numi fracturi politice.

www.sroscas.ro
www.corectnews.ro

Comentarii

comentarii