Acasă Cultura Biblioteca Județeană Timiș a marcat Ziua Națională a Lecturii printr-un recital de...

Biblioteca Județeană Timiș a marcat Ziua Națională a Lecturii printr-un recital de poezie

DISTRIBUIȚI

Miercuri 15 februarie ,,Ziua Națională a Lecturii”, a fost sărbătorită la Biblioteca Județeană Timiș, printr-o manifestare culturală specială: un ,,recital vocal” împletit cu poezie.

A fost un eveniment găzduit de Secția de Arte ,,Deliu Petroiu”, din incinta Complex Bastion Maria Theresia, corp A, la care și-au dat concursul elevi de la Liceul de artă „Ion Vidu” Timișoara, elevi de la Liceul de Arte Plastice, Timisoara și nu în ultimul rând membri ai Complexului de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Sf. Arh. Mihail și Gavril”-Centrul de Zi pentru Bătrâni, din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara.

“Cu această ocazie am ales să descoperim puțin din poezia lui François Villon, unul dintre marii poeți ai Franței Evului Mediu care, în ,,Balada vorbelor marunte”, ne spune: “,…Știu totul, Doamne-n mintea-mi seacă;/Știu orișiunde cum să fiu;/Știu moartea ce poate să facă;/Știu totul, doar eu nu mă știu…”. Un gând/îndemn de a ne cunoaște și de a ne descoperi fără încetare. Vă așteptăm, cu drag, la bibliotecă!”, este îndemnul BJ Timiș de Ziua națională a lecturii 2023.

 

Comentarii

comentarii