Acasă Eveniment Bilanțul negru în week-end-ul trecut. 3 zile, 3 accidente de circulație grave...

Bilanțul negru în week-end-ul trecut. 3 zile, 3 accidente de circulație grave petrecute pe trecerile de pietoni din Timișoara

503
DISTRIBUIȚI

În urmă cu o lună o femeie de 60 de ani murea călcată de mașină pe o trecere de pietoni din Timișoara. Membri comunității Verde pentru Biciclete cereau atunci măsuri urgente de calmare a traficului și de sporire a siguranței în trafic pentru cele mai vulnerabile categorii de participanți: pietonii, vârstnicii, copii, persoanele cu dizabilități și bicicliștii.

”Responsabilitatea pentru siguranța traficului trebuie împărțită între utilizatorii de drumuri, decidenți și proiectanții infrastructurii. Administrația publică trebuie să înțeleagă că reducerea sau chiar eliminarea riscurilor cu care se confruntă categoriile vulnerabile de participanți la trafic este un obiectiv important și realizabil”, spun cei de la Verde pentru Biciclete.

Cererea a rămas de atunci fără răspuns, iar numărul de accidente pe trecerile de pietoni continuă să crească. Doar în ultimul sfârșit de săptămână au avut loc 3 accidente de circulație grave petrecute pe trecerile de pietoni din Timișoara.

Vineri, s-a produs un accident de circulație pe Calea Sever Bocu din Timișoara. O femeie de 60 de ani a fost rănită, după ce a fost lovită de mașină pe trecerea de pietoni.

Tot vineri a acut loc un accident în Calea Buziașului din Timișoara. O femeie a ajuns la spital după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de un șofer neatent.

Sâmbătă seara s-a produs un accident grav de circulație pe Strada Holdelor din Timișoara. O femeie care traversa strada regulamentar a fost lovită puternic de o mașină condusă de o șoferiță neatentă.

”Nu vrem un oraș în care să se circule ”ca pe autostradă”, pentru că pe autostradă nu au voie: pietonii, vârstnicii, copii, persoanele cu dizabilități și bicicliștii. Autostrăzile sunt pentru mașini, orașele trebuie să fie pentru oameni”, transmit reprezentanții comunității bicicliștilor.

Comentarii

comentarii