Acasă Sport Bojin şi Robu au decis: Velcea – demis, Şunda – noul anternor...

Bojin şi Robu au decis: Velcea – demis, Şunda – noul anternor la Poli

DISTRIBUIȚI

aurel sunda si vali velcea

Vali Velcea a fost demis joi de la conducerea prim-divizionarei Poli Timişoara, după o serie extrem de lungă de meciuri fără victorie. Noul antrenor va fi Aurel Şunda, unul dintre tehnicienii agreaţi de preşedintele de la CJ Timiş – Titu Bojin.

Şunda se ocupa până acum de Centrul pentru Copii şi Juniori în cadrul clubului. Odată cu demiterea lui Velcea, au avut loc şi modificări în organigrama de conducere a clubului. Postul de manager dispare, iar Călin Rosemblum va ocupa un post de director sportiv. Velcea rămâne la club, dar va ocupa doar un post de director tehnic. Antrenorul bănăţenilor nu putea fi alungat de la club. El are o clauză de reziliere a contractului de 100.000 de euro.

Bojin îl sfătuieşte pe Şunda să se consulte cu Velcea

Schimbarea de antrenori a fost decisă în special pe relaţia Robu-Bojin. Cireşea de pe tort a fost ultima partidă cu codaşa clasamentului, Corona Braşova. Băieţii lui Velcea nu au reuşit pe teren propriu decât un 0-0 în faţa lanterenei.

După o întâlnire în trei, ce a avut loc miercuri, între Velcea, primarul Nicolae Robu şi preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, soarta antrenorului a fost decisă joi. Robu şi Bojin au ieşit împreună într-o conferinţă de presă la Stadionul „Dan Păltinişanu” şi au anunţat demiterea lui Velcea.

„Ne străduim ca Poli să-şi găsească poziţia pe care o merită în campionat şi să nu ne dea bătăi de inimă dacă rămâne sau nu în Liga I. Oiectivul a fost până la locul 8. Îi mulţumim lui Velcea pentru tot ce a făcut, el şi-a dat seama că există o tensiune negativă la echipă şi că este nevoie de un şoc. Chiar dacă Velcea nu mai decide la echipă, sunt convins că domnul Şunda va avea atâta tact ca, înainte de jocuri, să aibă o colaborare cu el“, a spus Bojin.

A picat ultimatumul lui Robu

Primarul Nicolae Robu îi dăduse lui Velcea ultimatumul – trei puncte din ultimele două jocuri. Poli a făcut un singur punct amărât pe teren propriu cu ultima clasată. „Am ajuns, în consens, la concluzia că se impun câteva schimbări importante, inclusiv in organigramă. Am decis să facem o schimbare la nivel de antrenor principal şi de echipă tehnică. Ne-am gândit ca, la un club contruit cu resurse locale, să ne uităm mai întâi în propria ogradă, să vedem dacă avem oameni care să facă faţă provocărilor. Am decis să-l numim antrenor principal pe domnul Aurel Şunda, care era în club responsabil la Centrul de Copii şi Juniori. Are experienţă şi avem încredere că va face faţă cu brio şi la noua Poli“, a spus Robu.

Comentarii

comentarii