Acasă Administraţie Bugetul Timișoarei a fost dezbătut de o mână de oameni

Bugetul Timișoarei a fost dezbătut de o mână de oameni

DISTRIBUIȚI

Un număr mic de cetățeni și câțiva consilieri locali și-au alocat câteva ore pentru a încerca să mai aducă ceva modificări la proiectul de buget local al Timișoarei. Acesta se va supune la vot joi după-masă, iar această dezbatere publică era necesară, conform legislației.

Primăria Timișoara a bifat și necesara dezbatere publică cerută de lege pe tema bugetului orașului, înainte ca proiectul să ajungă la votul consilierilor locali. Așadar, luni, la sediul municipalității, a avut loc clasica întâlnire publică în care s-a discutat despre cum se fac și se cheltuie banii orașului.

”Rețeta” întâlnirii a fost cea deja clasică, cineva de la primărie a prezentat datele bugetului, după care cetățenii au intervenit și cerut diferite sume de bani, fiecare cu problema lui, gen ”la mine pe stradă nu e asfalt, nu e lumină”.

Primăria a fost reprezentată la cel mai înalt nivel, de viceprimarul Ruben Lațcău, el fiind secondat de Matei Creiveanu, managerul orașului.

Este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată orașul, a anunțat Lațcău. De asemenea, el a vorbit despre necesitatea unei bune execuții bugetare, degeaba prevezi bani și proiecte finanțate dacă nu le duci la bun sfârșit, a mai menționat acesta.

Prezența în sală nu a fost deloc una extraordinară, doar câțiva cetățeni sosiți la întâlnire cu speranța de a-și rezolva micile lor probleme de stradă, respectiv câțiva consilieri locali. Pe lângă clasicele cereri pentru asfaltări s-a cerut și extinderea Școlii Generale 27 din Dâmbovița, din partea consilierei locale PNL Daniela Mariș, respectiv de noi investiții de infrastructură sportivă, pentru Generală 24. Discuții au fost și pe tema noului cartier care se ridică în zona Torontalului – Metro, dar și pe tema subvențiilor generoase pregătite pentru ”clasicele” STPT și Colterm. Radu Țoancă a menționat că odată această situație trebuie rezolvată.

Întâlnirea administrativă… intimă s-a încheiat cu promisiunea de rezolvare a problemelor ridicate și cu stabilirea unor linii bugetare pentru acestea.

Comentarii

comentarii