Acasă Actualitate Building Construct, cu 184 de studenți de la Universitatea Politehnica Timișoara

Building Construct, cu 184 de studenți de la Universitatea Politehnica Timișoara

DISTRIBUIȚI

Amfiteatrul „Victor Vlad” al Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara a fost miercuri, 25 mai 2022, din nou plin de studenții anului I, care au participat la etapa finală a concursului Building Construct, de prezentare a proiectelor realizate și de jurizare a acestora.

Competiția a fost organizată de Facultatea de Construcții împreună cu Liga Studenţilor de la Facultatea de Construcţii (OSTL) și a avut ca partener asociația profesională internațională IABSE (International Association for Bridge and Structural Engineering).

Building Construct a demarat în urmă cu două luni, studenţii având de realizat o machetă/idee/produs/material modern, având o legătură permanentă cu cadrele didactice de la disciplina de Materiale de Construcţii (cu rol de tutori-cadre didactice), cu studenţii din cadrul OSTL (cu rol de tutori-studenţi) și cu specialiști din domeniu.

În cadrul Galei de jurizare echipele participante şi-au prezentat rezultatele, fiecare având la dispoziție 5 minute. Machetele/ideile/produsele au fost evaluate de către un juriu format din cadre didactice, specialişti şi reprezentanţi ai studenților, criteriile principale de jurizare fiind originalitatea, dificultatea (nivelul tehnic) și prezentarea.

Building Construct este un concurs adresat studenţilor din anul I de la Facultatea de Construcţii, cu tema „Utilizarea materialelor de construcții moderne”, fiind conceput pentru pregătirea studentilor ca viitori specialişti în domeniul construcţiilor şi în special al materialelor de construcţii. Prin derularea proiectului se urmăreşte îmbunătățirea abilităţilor studenţilor, dezvoltarea imaginației şi familiarizarea, încă din primul an, cu munca în echipă.

Cei 184 de studenţi participanți s-au organizat în 36 de echipe de maxim 7 membri şi au realizat machete, utilizând materiale de construcţii dintre cele mai diverse.

În cadrul Galei de jurizare, prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT dar și cadru didactic al Facultății de Construcții, a adresat felicitări din partea conducerii universității atât studenților participanți, cât și cadrelor didactice coordonatoare, pentru implicarea de care au dat dovadă, care se înscrie în spiritul tradiției din Politehnica timișoreană.

Felicitări pentru munca depusă , pentru creativitate, implicare și muncă în echipă au fost adresate studenților participanți și de prof.univ.dr.ing. Sorin Herban, prodecan al Facultății de Construcții.

Conf.univ.dr.ing. Cătălin Badea, coordonatorul concursului Building Construct a menționat că „Materiale de Construcții” este prima disciplină de specialitate pe studenții facultății o studiază, participarea la concurs fiind astfel prima experiență legată în mod direct de meseria pe care și-au ales-o.

Din partea Ligii OSTL, studentul Robert Gabor a adresat felicitări „bobocilor” de anul I pentru proiectele realizate, care le-au depășit cu mult așteptările.

La finalul jurizării, cu sprijinul sponsorilor (firme de materiale de construcții, de construcții, de proiectare), toți participanții au fost răsplătiți cu suprize, iar cele mai bune echipe au fost premiate.

 

Comentarii

comentarii