Acasă Administraţie Calea Bogdăneştilor ar putea avea linii de tramvai… înierbate

Calea Bogdăneştilor ar putea avea linii de tramvai… înierbate

1457
DISTRIBUIȚI

Calea Bogdăneştilor din Timişoara va deveni bulevard, iar pe sub viitorul pasaj Solventul, liniile de tramvai vor fi înierbate într-un sistem vegetal care va fi prevăzut cu sistem de irigaţii în subsol, pentru a menţine permanent iarba verde.

Este un proiect mai amplu al primăriei, care va costa peste 30 milioane de euro, din bani europeni, suma eligibilă fiind de aproape două milioane de euro. Tot în acest proiect este cuprinsă şi înfiinţarea unei noi căi de tramvai, pe strada Gării. Practic, după cum spune primarul Nicolae Robu, de pe Calea Bogdăneştilor, liniile de tramvai vor ajunge în noul pasaj subteran Solventul, iar la ieşirea din pasajul traversat la suprafaţă de nouă linii ferate, va fi creat un sens giratoriu. Acolo va fi o ramificaţie pe strada Gării, a cărei amenajare va cuprinde şi construirea unei linii de tramvai, care va merge până în faţa Gării de Nord.

Dacă proiectul va fi desemnat câştigător, după semnarea contractului de finanţare va urma licitaţia pentru proiectul tehnic şi execuţie.

Comentarii

comentarii