Acasă Sport Campionii CSU Poli Timișoara, modele pentru sute de elevi din Timiș

Campionii CSU Poli Timișoara, modele pentru sute de elevi din Timiș

DISTRIBUIȚI

Sute de elevi din Timișoara și din județ au făcut cunoștință, în luna octombrie, cu sportivii și antrenorii de la CSU Politehnica Timișoara. Campionii clubului alb-violet au ținut lecții deschise în cinci școli din Timiș, unde au făcut demonstrații de scrimă și canotaj, i-au așezat pe cei mici pentru prima dată într-o barcă, au semnat și au împărțit exemplare ale revistei „Născut pentru Sport Timiș”, care redau poveștile marilor sportivi din cel mai vestic județ al țării, și le-au vorbit celor mici despre importanța pe care sportul o poate avea în viețile lor. Acțiunile din școli s-au desfășurat în colaborare cu Asociația Junior Sport, inițiatorul proiectului „Caravana Educației în județul Timiș”. Întâlnirile sportivilor de la CSU Poli Timișoara cu elevii din Timiș au făcut parte din proiectul „Un club, un oraș, o inimă – Politehnica Timișoara”, inițiat de Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara, finanțat prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Zeci de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 30 din Timișoara s-au bucurat luni, 9 octombrie, în prima zi a campaniei, de vizita reprezentanților CSU Poli Timișoara. În fața tinerilor s-a aflat Adrian Tal, directorul clubului, care a fost însoțit de scrimerii Benjamin Bodo, dublu campion național la seniori, Ingrid Miti Bikfalvi, campioană națională la cadeți, individual și pe echipe, dar și de Livius Buzan, antrenorul secției de scrimă de la CSU Politehnica Timișoara, totodată antrenor la loturile naționale ale României și Qatarului, multiplu campion național al României. Cei mici au primit nu doar revista „Născut pentru Sport Timiș”, dar și tricouri cu însemnele proiectului „Un club, un oraș, o inimă – Politehnica Timișoara”.

Elevii Școlii Gimnaziale din Șag au avut o întâlnire de talie cu Ecaterina Calapiș, cea care pregătește canotorii de la CSU Politehnica Timișoara, totodată antrenor de lot național al României, care a format numeroși campioni de-a lungul carierei sale și este mentor pentru zeci de sportivi. Ecaterina Calapiș a fost, timp de o zi, profesoară de sport pentru zeci de elevi ai școlii din Șag, pe care i-a așezat pentru prima dată într-o barcă, i-a învățat cum să vâslească, le-a făcut o demonstrație la ergometru și, împreună cu reprezentanții „Caravana Educației în Timiș”, a împărțit aproximativ 300 de reviste „Născut pentru Sport Timiș”.

Și elevii Școlii Gimnaziale Moșnița Nouă au primit marți, 17 octombrie, vizita membrilor clubului alb-violet. Directorul CSU Politehnica Timișoara, Adrian Tal, a fost cel care le-a vorbit tinerilor despre importanța pe care sportul o poate avea în viețile lor, a împărțit zeci de reviste „Născut pentru Sport Timiș” și i-a asigurat pe reprezentanții clubului sportiv din localitate de continuitatea bunei colaborări în special în ceea ce privește secția de handbal.

Reprezentanții CSU Politehnica Timișoara s-au aflat miercuri, 18 octombrie, și în fața copiilor de la Școala Gimnazială nr. 21 din Timișoara. A fost cea mai numeroasă delegație a clubului alb-violet, în frunte cu directorul Adrian Tal, secția de scrimă reprezentată de antrenorul Livius Buzan, dar și de înotătorii Albert Cojan, respectiv Emil Dăncăneț, cel din urmă fiind cel mai bun din România la categoria bras, multiplu campion național.

Sportivii de la CSU Poli Timișoara nu puteau să lipsească vineri, 20 octombrie, nici din curtea Liceului cu Program Sportiv Banatul. Cei mai potriviți la fața locului au fost înotătorii Emil Dăncăneț și Albert Cojan, doi foști elevi de la LPS Banatul, exemple vii a ceea ce înseamnă performanța în sport, ca urmare a efortului depus.

„Scopul nostru este acela de a susține valorile sportului, de a încuraja copiii să se îndrepte spre o disciplină sportivă, de a-i influența să se dezvolte sănătos. Tocmai de aceea am vrut să venim mai aproape de ei, să interacționeze să aibă șansa de a-i vedea pe viu pe sportivii campioni ai CSU Politehnica Timișoara, care le pot servi drept modele. În numele clubului, le mulțumesc celor de la Centrul de Proiecte Timișoara pentru finanțare, iar activitățile din școlile timișorene și din județ au fost un succes grație bunei colaborări pe care o avem cu Beatrice Mercado, inițiatorul proiectului Caravana Educației în județul Timiș”, a transmis Adrian Tal, directorul CSU Poli.

Acțiunile CSU Politehnica Timișoara în școlile din Timiș au fost desfășurate în parteneriat cu Asociația Junior Sport, inițiatorul proiectului „Caravana Educației în județul Timiș” și au făcut parte din proiectul „Un club, un oraș, o inimă – Politehnica Timișoara”, inițiat de CSU Politehnica Timișoara, finanțat prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Tot în cadrul proiectului „Un club, un oraș, o inimă – Politehnica Timișoara”, Timișoara a fost gazdă, în premieră, a două turnee satelit de Cupă Mondială la floretă, masculin și feminin, seniori, individual, a găzduit Cupa României de floretă, masculin și feminin, categoria seniori și a organizat, tot în premieră, un cantonament special pentru loturile naționale feminine de scrimă ale României, categoriile juniori și cadeți.

 

 

Comentarii

comentarii