Acasă Cultura Cartea zilei, la Timișoara: Ryū Murakami, În supa miso – ediție de...

Cartea zilei, la Timișoara: Ryū Murakami, În supa miso – ediție de buzunar

DISTRIBUIȚI

Cartea zilei, la Timișoara: Ryū Murakami, În supa miso – ediție de buzunar, editura Polirom, 2022. Traducere din limba japoneză și note de Florin Oprina.

În supa miso este o poveste plină de brutalitate, un thriller şocant despre Japonia modernă, dar şi despre sensul existenţei umane. Tânărul Kenji îşi câştigă traiul făcând pe ghidul pentru turiştii străini prin cartierele de plăceri din Tokyo.

La un moment dat, este angajat de un american ciudat, un individ cu probleme psihice serioase şi cu nişte abilităţi neobişnuite. Pe parcursul cărţii, între cei doi – ghidul japonez Kenji şi americanul Frank – se creează o relaţie ciudată, cimentată prin intermediul unor evenimente sângeroase, în care Frank pare să fie implicat direct.

Cu o mână de maestru, Ryū Murakami construieşte pas cu pas o atmosferă tensionată, conducând povestea pe muchia foarte subţire ce desparte realitatea de vis (sau de coşmar).

Însă, dincolo de întâmplările sângeroase şi aventurile sordide în care este târât ghidul Kenji, romanul de faţă, deşi comparabil prin duritatea unor scene cu American Psycho al lui Bret Easton Ellis, se constituie, la un alt nivel, într-o critică socială a lumii contemporane şi a unei civilizaţii lipsite de transcendenţă.

Cartea se găsește la Librăria La Două Bufnițe Timișoara.

 

Comentarii

comentarii