Acasă Economic Câteva erori comune pe care le facem la prepararea cafelei

Câteva erori comune pe care le facem la prepararea cafelei

DISTRIBUIȚI

Verdi a spus că cafeaua este un balsam pentru inimă și spirit, Benjamin Franklin a considerat-o un lux valoros la masă, deoarece aduce „bucurie fără intoxicație”, iar legendarul Sherlock Holmes credea că nu există nimic precum această băutură neagră care stimulează celulele creierului. Au existat și există mulți fani ai acestei băuturi atât de populare și apreciate, care ne ajută să ne păstrăm energia, concentrarea și pofta de viață.

Dar știm să facem o cafea bună acasă? Suntem conștienți că uneori iese mai amară decât ar trebui? Am ales expresorul de cafea corect? Alegem bine locul unde să păstrăm cafeaua? Iată câteva dintre cele mai frecvenre greșeli pe care le facem atunci când pregătim cafeaua.

Nu alegem cafea de calitate

Cea mai bună cafea nu poate ieși decât din cea mai bună materie primă. De multe ori, însă, nu facem asta. Experții ne îndeamnă să ținem cont de unde a fost cultivată cafeaua și de modul în care este prăjită. În plus, ni se spune, „nu este recomandat să cumpărăm amestecuri de două sau trei origini diferite, pentru că astfel nu se păstrează personalitatea cafelei”.

Nu cumpărăm cafea proaspăt prăjită

Cafeaua trebuie cumpărată proaspăt prăjită pentru a-și păstra prospețimea. În magazinele specializate, cafeaua se prăjește cu mașini mici, cu mai multă grijă decât în ​​industria marilor producători, și astfel proprietățile sale sunt mai bine conservate și gustul amar al cafelei comerciale este redus.

Expresor cafea – oferte eMAG

Aroma amară este naturală, fiind provocat de cofeină (substanță care previne atacul insectelor și stimulează creșterea plantelor), dar dacă cafeaua este prăjită excesiv, gustul amar este și mai accentuat, iar echilibrul se pierde.

Nu alegem bine expresorul de cafea

Dacă îți place cafeaua expreso, scurtă și puternică, pentru capuccino, nu cumpăra un filtru de cafea, iar dacă ești fan al cafelei lungi și suave, cu nuanțe, nu opta pentru un expresor cafea. Ține cont în primul rând de felul în care îți place și în care îți bei cafeaua, înainte de a cumpăra aparatul de făcut cafea.

Nu măcinăm cafeaua imediat

La fel de important ca și prăjitul cafelei este măcinatul acesteia. Multă lume alege să nu o macine imediat, cât este proaspăt prăjită, dar experții susțin că acest lucru este echivalentu cu „a-ți face o salată, dar a nu o mânca imediat, proaspătă, ci a aștepta câteva ore înainte de a o face”. Măcinatul cafelei se face, din nou, în funcție de filtrul de cafea sau de expresorul pe care-l folosim acasă. O cafea măcinată mai mare este ideală pentru filtrul de cafea, dar o cafea mai fină este necesară atunci când ai un expresor.

Nu avem grijă de expresor

Ca orice în viață, și aparatul de cafea are nevoie de îngrijire de bază. Expresorul trebuie curățat cu grijă și spălat cu apă, fără a folosi detergenți sau săpun. Apa fierbinte este recomandată, în schimb, așa că aveți grijă să nu vă ardeți la curățarea aparatului de cafea.

Comentarii

comentarii