Acasă Sport Cei mai buni dintre cei mai puţin buni

Cei mai buni dintre cei mai puţin buni

DISTRIBUIȚI

rugby-timisoaravs_3_bRCM Timişoara, la un pas de a câştiga Cupa Europei Centrale la rugby
Chiar dacă prima divizie de rugby din România este sub nivelul ligii a IV-a din Franţa, o echipă de mijlocul clasamentului din ţara noastră este foarte aproape de a obţine primul trofeu european din rugby-ul românesc.

RCM Timişoara, o formaţie de locul 6 în România, care joacă mai mult din plăcere, mai are nevoie doar de o victorie din două partide pentru a obţine Cupa Europei Centrale la rugby.

O izbândă de palmares…

Timişorenii, care încă trăiesc cu emoţii pentru a intra în play-offul primei ligi din România, au spulberat tot în Europa.

Ei au câştigat la pas primele trei întâlniri: 31-0 cu Dunărea Viena, 41-11 cu Dragon Brno Kecskemét şi 45-10 cu Esztergomi Vitezek. În cupa în care s-au înscris doar şase echipe, timişorenii mai au de disputat două partide. Mâine, RCM Timişoara întâlneşte, la Budapesta, formaţia locală Elefantok şi are aproape asigurată victoria.

Ungurii au pierdut toate cele trei partide dispuate şi se află pe penultimul loc. Ultima întâlnire, care s-ar putea să nu mai conteze, timişorenii o vor susţine abia în mai. La Cupa Europei Centrale s-au înscris doar echipe din Ungaria, Austria, Cehia şi România. Antrenorul rugby-ştilor timişoreni este realist.

El susţine că indiferent de rezultat, competiţia europeană este mai mult una de amatori. Eficientă doar pentru a pregăti meciurile din campionatul intern. „Dacă am câştiga acest trofeu, va fi o izbândă mai mult de palmares. Jocurile sunt bune pentru a pregăti meciurile din campionat.

Nu este o competiţie cu o valoare ridicată”, spune Gheorghe Văcaru, antrenorul lui RCM Timişoara. În campionatul intern, timişorenii se luptă pentru locul trei în cea de-a doua serie a primei ligi de rugby.

Poziţia a treia i-ar aduce în play-off. Pentru acest lucru, timişorenii trebuie să câştige în penultima etapă, la Bârlad, pentru a nu mai aştepta jocul rezultatelor.

O.M.

Comentarii

comentarii