Acasă Economic Cel mai bogat om de afaceri din Ungaria, apropiat de premierul Viktor...

Cel mai bogat om de afaceri din Ungaria, apropiat de premierul Viktor Orban, a cumpărat teren în vestul României

932
DISTRIBUIȚI

Cel mai bogat om din Ungaria, Mészáros Lőrinc, un prieten apropiat al premierului Viktor Orbán, a cumpărat 1.290 de hectare de teren arabil în România, conform portalului maghiar 24.hu, preluat de Rador.

Anterior, grupul Mészáros a creat un holding compus din firmele sale cu profil agricol. Holdingul Talentis Agro Zrt. a fost fondat în luna februarie a anului trecut de către Mészáros Lőrinc și soția acestuia, Kelemen Beatrix. Recent, acestui holding i s-a alăturat și firma Farmland Development SRL, înregistrată în România, cu sediul în orașul bihorean Marghita, care are în proprietate 1.290 de hectare de pământ.

Talentis Agro Zrt. a cumpărat firma Farmland Development SRL pentru 8,35 milioane de euro. În urma tranzacției, sediul firmei Farmland Development SRL a fost mutat în centrul municipiului Oradea, într-o clădire istorică, conform sursei citate.

Fostul proprietar al firmei Farmland Development SRL a fost firma olandeză Van Den Heerik Agricola, fondată în anul 2006 de către Hendrik Van Den Heerik și Huibers Van Den Heerik Neeltje Jacoba. La acest moment, Mészáros Lőrinc (53 de ani) este creditat de Forbes cu o avere de 1 miliard de dolari.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii