Acasă Eveniment Cel mai mare marş al disperării din Timişoara

Cel mai mare marş al disperării din Timişoara

323
DISTRIBUIȚI

Vineri, 11 iunie, de la ora 13
Blocul Naţional Sindical Timiş, CNSLR Frăţia Timiş şi Cartel Alfa Timiş vor organiza, vineri, 11 iunie, de la ora 13, cel mai mare marş al disperării, ce a existat vreodată în judeţul Timiş. La eveniment vor participa aproximativ 1.000 de angajaţi din sănătate, învăţământ şi din administraţia locală, de la toate primăriile din judeţ, în frunte cu bugetarii de la Primăria Timişoara şi de la toate instituţiile publice. Marşul va pleca de la Primăria Timişoara şi se va opri la sediile tuturor partidelor politice din oraş. Punctul final va fi Prefectura Timiş, unde va fi şi întâlnirea cu parlamentarii din Timiş, la ora 14, înainte de votul final din 15 iunie, privind măsurile de austeritate instituite de către Guvernul şi Preşedinţia României.

Culpa va fi a Parlamentului României

“Cerem parlamentarilor din Timiş să voteze pentru moţiunea de cenzură, realizată de cei 120 de parlamentari, împotriva măsurilor de austeritate luate de către Guvernul României. Ei au fost votaţi de către noi – poporul – şi trebuie să ţină cont de cerinţa noastră. Ce îmi cere cel care m-a trimis în parlament trebuie să îi îndeplinesc. Dacă nu va trece moţiunea, nu mai trebuie să spunem că guvernul a greşit sau că preşedintele. Nu, culpa va fi a Parlamentului României, fiindcă parlamentul va decide în final, adică, în 15 iunie. Îi invităm pe toţi nemulţumiţii din Timiş la cel mai mare marş al disperării, vineri, de la ora 13, în faţa Primăriei Timişoara”, a declarat juristul Tiberiu Negrei (foto), preşedintele Sindicatului Liber din Primăria Timişoara.

Să lase interesele partidului la o parte !

“Sperăm ca distinşii noştri parlamentari să se gândească la cei care i-au ales şi i-au trimis în parlament şi să voteze pentru ei, să îi apere. Să lase linia politică şi interesele partidului la o parte şi să decidă în interesul poporului. Aceste măsuri de austeritate sunt foarte dure. Sunt alte soluţii de ieşire din criză. Să luăm exemplul Ungariei. Nu s-au atins nicidecum de pensii şi de salariile oamenilor, să taie cu cuţitul, cu barda, mai ales de pensionari. Parlamentarii să aibă curajul răspunderii şi să voteze transparent. Noi am stabilit şi o întâlnire cu parlamentarii din Timiş, vineri, 11 iunie, la Prefectura Timiş. Să vedem câţi vor da curs invitaţiei”, a declarat Aurel Mihuţ (foto), preşedintele BNS Timiş.

“Ne vom întâlni cu parlamentarii, la Prefectura Timiş”

“Am invitat de partea noastră toată populaţia Timişoarei, vineri, 11 iunie, de la ora 13, în faţa Primăriei Timişoara. Vom înmâna o scrisoare de protest tuturor partidelor politice din Timiş, iar de la ora 14 ne vom întâlni cu parlamentarii, la Prefectura Timiş. Le cerem să voteze la vedere, să ştim şi noi – poporul – cum votează cei pe care noi i-am trimis în parlament, prin votul nostru. Le dorim să trăiască şi ei din pensia asta a noastră, mizeră, să vină tot timpul rate şi inflaţie peste ei, să vadă cum va fi. Dorim ca parlamentarii să coboare în rândul pensionarilor, să calculeze coşul zilnic de supraveţuire. Dacă au bunul-simţ, parlamentarii din Timiş să vină să se întâlnească, vineri, cu noi – poporul”, a spus Silvia Petre (foto), vicepreşedintele Uniunii Generale a Pensionarilor Timiş.

Să se gândească la binele oamenilor!

“Cei pe care noi i-am ales şi i-am trimis în Parlamentul României să se gândească la binele oamenilor şi să nu voteze aceste măsuri de austeritate, în 15 iunie. De aceea am demonstrat în ultima vreme prin mitinguri şi pichetări şi vom demonstra în continuare. Vineri, vom avea o altă acţiune”, a subliniat Veronica Roth (foto), preşedintele sindicatului angajaţilor din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

Trai la limita subzistenţei, în învăţământ

“Le cerem parlamentarilor să voteze în favoarea electoratului şi nicidecum a partidului. Să nu diminueze nivelul de trai al oamenilor prin votul lor, trai care şi aşa, în învăţământ, e la limita subzistenţei. Dascălii vor ajunge în situaţia să nu mai meargă la muncă. Prevăd că, în toamnă, dacă vor fi aplicate măsurile de austeritate, multe şcoli de la sate vor rămâne fără profesori”, a declarat Virgil Popescu (foto), preşedintele Sindicatului “Spiru Haret” Timiş.

Comentarii

comentarii