Acasă Politica Cel mai nou consilier local USR a depus jurământul pe locul eliberat...

Cel mai nou consilier local USR a depus jurământul pe locul eliberat de Ana Munteanu

DISTRIBUIȚI

Cu perspectiva de a nu aduna destule mâini ridicate ”pro” în Consiliul Local Timișoara la proiectele depuse la vot, USR a reușit acoperirea locului rămas liber în urma demisie Anei Munteanu, care a decis să renunțe, în februarie, la locul din CLT, dar și la politică.

Problema devenise și mai mare după ce ”liberalul” Raul Ambruș, trecut cu votul din barca PNL în cea a USR cu ani de zile în urmă, a părăsit și această barcă pentru a deveni de stânga, aderând cu carnetul de membru la PSD.

Noul consilier este Filip Fiat, aflat pe locul 18 pe lista de vot la USR la ultimele alegeri locale.  Luni a depus jurământul, el fiind validat de instanță.

Momentul a fost marcat de o dispută … ideologică. Reprezentantul liberalilor l-a întrebat pe Fiat dacă a jurat pentru locul de consilier dacă în momentul jurământului a avut o mână pe biblie. Nu a fost răspunsul oferit de noul său coleg, pentru că nu ar fi avut una la îndemână a spus acesta.

Caius Șuli, secretarul primăriei a precizat, pe această temă, că există și varianta depunerii jurământului fără ”obligațiile” religioase.

Comentarii

comentarii