Acasă Actualitate Cele 2.800.000 de buletine de vot încă nu au ajuns în Timiş

Cele 2.800.000 de buletine de vot încă nu au ajuns în Timiş

662
DISTRIBUIȚI

Cele 2.800.000 de buletine de vot încă nu au ajuns pentru a fi verificate şi apoi distribuite secţiilor de votare, au sesizat în şedinţa de joi membrii Comisiei tehnice judeţene care se ocupă de pregătirea alegerilor locale din 27 septembrie.

“Era bine dacă veneau buletinele de vot mai devreme, să avem timp să le distribuim pe secţiile de votare, dar vom face efortul să le împărţim în termen. Vineri aşteptăm să vină materialele de protecţie pentru membrii birourilor din secţiile de votare, respectiv mănuşi şi măşti, sperăm să primim şi dezinfectantul. Toate secţiile de votare au fost verificate de către primari, mare parte vor funcţiona în şcoli. Vom vedea când se vor preda aceste secţii de votare către primării pentru a putea fi amenajate. În mod normal, vineri (înaintea alegerilor, n.r.) şi luni (după alegeri, n.r.) nu ar fi trebuit să se ţină cursuri, dar dacă Timişoara va solicita aceste secţii de joi, vom avea o discuţie pe acest subiect”, a afirmat prefectul Liliana Oneţ în cadrul şedinţei Comisiei tehnice judeţene care se ocupă de pregătirea alegerilor locale.

De asemenea, 29 de preşedinţi ai secţiilor de votare din judeţ încă nu s-au prezentat să-şi ridice telefoanele de serviciu prin care vor comunica în ziua alegerilor cu Biroul Electoral Judeţean Timiş. Prefectul a precizat că dacă vor exista cazuri de renunţare la aceste funcţii, vor fi înlocuiţi cu celeritate.

“Problema legată de preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare este gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă prin reprezentanţii din judeţ. Sunt 29 de preşedinţi de secţii de votare care nu s-au prezentat să-şi ridice telefonul din diferite motive, nu neapărat pentru că erau bolnavi. Ei vor fi sunaţi, iar dacă vor dori să renunţe, vor fi schimbaţi cu celeritate; dacă nu, vor veni în altă zi să-şi ridice telefoanele”, a spus Liliana Oneţ.

Vineri va începe instructajul online al preşedinţilor şi al locţiitorilor de la secţiile de votare din Timişoara, în intervale orare 10,00-12,00 şi 16,00-18,00, iar sâmbătă, între 10,00 şi 12,00. Luni vor avea loc instruirile pentru celelalte localităţi ale judeţului între orele 17,00 şi 19,00. Invitaţiile vor fi transmise pe adresa de mail a fiecărui preşedinte şi locţiitor desemnat.

“Ei se vor aduna la biroul electoral de circumscripţie din fiecare localitate, iar instructajul se va face online, de aici. Avem în total 601 secţii de votare, din care 312 sunt în Timişoara, deci avem 1.200 de persoane cu care ar trebui să se facă instructajul. (…). Au apărut şi recomandările din Ordinului Ministrului Sănătăţii şi de Interne privind stabilirea unor măsuri pentru desfăşurarea în siguranţă a alegerilor locale, în care sunt reglementate regulile care se vor respecta atât de către membrii secţiilor de votare, cât şi de către votanţi”, a adăugat prefectul Oneţ. (sursa: Agerpres)

Comentarii

comentarii