Acasă Actualitate Centrul SPA de un milion de euro din Lugoj va fi demolat....

Centrul SPA de un milion de euro din Lugoj va fi demolat. A fost inaugurat înainte de algerile din 2016, dar nu a funcționat nicio zi

DISTRIBUIȚI
????????????????????????????????????

Centrul SPA din Lugoj, pentru care municipalitatea a investit un milion de euro, dar care nu a funcționar nicio zi, va fi demolat. Anunțul a fost făcut de către primarul Claudiu Buciu, care a precizat că situația este dezastruoasă la acest bazin acoperit de înot, inaugurat cu mare fast de fosta administrație, înainte de alegerile din 2016.

Construcția SPA-ului din Lugoj a durat aproximativ patru ani și a fost finanțată cu bani de la bugetul local, însă după inaugurarea din 2016, nu a funcționat nicio zi. Lucrările au costat 3.600.000 de lei, fără TVA.

 „Firma care a făcut lucrarea este în faliment, iar patronul a decedat. Juridic există cumva, chiar dacă nu se mai ocupă nimeni de ea. Situația este dezastruoasă. Zidurile clădirii sunt niște panouri de câțiva centimetri, ori în condițiile actuale ai avea costuri imense să încălzești o astfel de clădire. Instalația de încălzire este cu cabluri electrice în pardoseală. Ar trebui să spargem tot, să o înlocuim cu conducte de apă. Gresia care s-a pus în interior e sticlă, aluneci pe ea și fără să fie umedă. Niciun DSP nu va da vreodată autorizație de funcționare pentru așa ceva. (…) Practic, clădirea trebuie demolată! Asta e, n-ai ce să faci!”, susține primarul Lugojului.

Constructorul, SC Microroyal SRL, a intrat în insolvență, iar anul trecut în faliment. Mai mult, în 2021, patronul societății a decedat, după ce s-a infectat cu COVID. În momentul de față, încă mai există un proces între Primăria Lugoj și constructor, însă administrația locală nu mai are ce și de la cine să mai recupereze.

Comentarii

comentarii