Acasă Actualitate Cerșetoare strategică, în fața covrigăriei din Piața Sfântul Gheorghe din Timișoara

Cerșetoare strategică, în fața covrigăriei din Piața Sfântul Gheorghe din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Unii se dau fără picioare sau fără o mână, alții cu un picior strâmb sau paralizat sau chiar fără amândouă membrele inutile și cerșesc pe străzile din Timișoara.

 Cei mai mulți pur și simplu se pun la colțul străzii sau strategic, lângă bancomate, la ieșirea din magazine sau hypermarket și cerșesc sau agasează violent șoferii la semafoare să le dea bani.

Unii mai tupeiști, de obicei tineri sau mai puțin tineri și sănătoși vin la terase și cerșesc și chiar îți fac morală și “te trag de urechi” impunându-ți câți bani să le dai sau te violentează și te înjură dacă nu le dai.

Un tinerel de etnie își face veacul chiar prin piața Victoriei, mergând cu un picior strâmb cu o foaie A5 în mână pe care scrie ce vrea și de ce să îi dai bani. Dacă îl iei la întrebări când te agasează devine violent.

Această cerșetoare care pare a fi de aproape 60 de ani nu e violentă și cerșește strategic zilnic de multă vreme, lângă covrigăria din piața Sfântul Gheorghe din Timișoara, așteptând mila publică.

O doamnă, care ne-a trimis fotografia, a specificat: “Nefericita aceasta cam de 60 de ani stă acolo cât e ziua de lungă direct pe pământ, aproape de intrarea la sediul revistei Orizont, chiar în fața laboratorului de panificație, o covrigărie. Își face la marginea străzii nevoile, împreună cu porumbeii, stă alături de aceste păsări și cerșește. È îngrozitoare mizeria acolo. Am trimis sesizare la Poliția Locală Timișoara și au zis că se ocupă de caz. Să vedem, fiindcă acum, vineri, când am făcut poza din mașină era tot acolo. Nu se mai poate să rămână pe stradă. E prea gravă situația pentru un oraș ca Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2023. Vă rog faceți ceva”.

Pentru diminuarea cerșetoriei, polițiștii locali susțin că patrulează zilnic și răspund solicitărilor timișorenilor la astfel de probleme semnalate.

În primele șase luni ale anului 2022, au fost depistate 445 de persoane aflate în această situație de cerșetorie pe străzile din Timișoara care au fost predate la centrele sociale, în vederea reintegrării lor. Unii dintre aceștia sunt predați și de trei-patru ori pe zi pentru că nu pot fi obligați să rămână în aceste centre și preferă să se întoarcă pe stradă. Poliția Locală Timișoara desfășoară periodic și campanii de informare a cetățenilor să nu le ofere bani deoarece în acest fel sunt stimulați să rămână pe stradă.

Poliția Locală Timișoara mai că susține va acționa în continuare la fel de consecvent pentru preluarea din stradă a acestor persoane și diminuarea acestui fenomen.

Comentarii

comentarii