Acasă Actualitate Cerșetorii din Timișoara, în vizorul Poliței Locale

Cerșetorii din Timișoara, în vizorul Poliței Locale

368
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali continuă campaniile de informare a cetățenilor cu privire la problemele de actualitate, de această dată punând accent pe problema cerșetorilor. Anul acesta, 728 de cerșetori au fost identificați și predați serviciilor sociale. Unii dintre aceștia devin agresivi și creează disconfort cetățenilor, fac mizerie sau consumă alcool.Autoritățile îi sfătuiesc pe timișoreni să nu le ofere bani, unii dintre cei care apeleazăla mila publică venind în Timișoara tocmai pentru că aici li se oferă mai mult.

„Polițiștii locali acționează permanent pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică pe străzile orașului și a persoanelor fără adăpost, un aspect demn de menționat fiind acela că în timp numărul acestora a scăzut ca urmare a acțiunilor repetate de preluare din stradă și predare către centrele sociale în vederea reintegrării. Polițiștii locali au demarat, așadar, campania de informare prin pliante, în special în zonele aglomerate cum sunt lăcașurile de cult, în zilele de sărbătoare, ori marile centre comerciale, unde deseori pot fi văzuți în parcări”, au comunicat reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

În pliantele împărțite de polițiști, mai sunt prezentate informațiiprecum sancțiunile pe care le riscă cei care abandonează deșeuri, modalitățile de prevenirea furturilor din buzunare și cele destinate elevilor, referitoare la regulile pe care trebuie să le respecte și la prevenirea consumului de substanțe interzise.

Referitor la problema oamenilor fără adăpost, Poliția Locală Timișoara mai transmite că aceste cazuri pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112.

Comentarii

comentarii