Acasă Administraţie Cetățenii de pe strada Emil Zola către Aquatim și Primăria Timișoara: „Ajutați-ne…!”

Cetățenii de pe strada Emil Zola către Aquatim și Primăria Timișoara: „Ajutați-ne…!”

DISTRIBUIȚI

inundatie str emil zolaTimișorenii care locuiesc pe strada Emil Zola, numerele 123, 124, 125, 126, 127,128, sunt îngroziți că odată cu venirea anotimpului cald, se vor reîntoarce ploile diluviene, canalizarea se va bloca, iar casele lor vor fi iarăși inundate, de aceea solicită cu disperare sprijinul Primăriei Timișoara și al Aquatim, până nu va fi prea târziu.
Pentru a fi evitată revărsarea apelor în locuințe, ei vor ca autoritățile locale să intervină urgent pentru a ridica puțin trotuarul și bordura. Atunci apa va rămâne pe stradă și nu va mai ajunge în casele și în grădinile lor. Este o soluție eficientă și ușor de aplicat. Oricum primăria nu a mai făcut lucrări în zonă de zeci de ani, iar trotuarele chiar trebuie reparate.
În 2016, dezastru i-a lovit de trei ori în două luni. Canalizarea a fost depășită, iar apa neagră și infectă cu mizerii îngrozitoare de canalizare a refulat și a cuprins strada, apoi a intrat în case. Situaţia este foarte gravă acolo. La fiecare ploaie inundaţiile se repetă. Apa iese din canale intră în curţi şi în casele oamenilor. Prin urmare, pericolul de îmbolnăviri devine major. Oamenii spun că de 50 de ani de când locuiesc acolo, nu s-a întâmplat să existe inundaţii. Niciodată apa nu le-a intrat în curţi şi în case. Probleme au apărut după reparaţiile unei firme executate în 2015, chiar acolo, la nr. 125. Canalul refulează de fiecare dată, iar nenorocirea se repetă.  Pe de cealaltă parte, Aquatim susţine că sistemul de canalizare nu este construit pentru cantităţile enorme de apă care se revarsă în ultima vreme peste Timişoara. Mai mult, oraşul s-a extins, suprafaţa de ciment şi asfalt este mult mai mare, iar apa nu mai intră în pământ, ci se scurge în canalizare. O soluţie ar fi să se extindă spaţiul verde din Timişoara, pentru ca apa să se infiltreze pe teren nu să ajungă în canalizare. Oamenii sunt disperați și cer sprijinul Primăriei Timișoara și al Aquatim: “Vă rugăm, ajutați-ne…!”. Viceprimarul Dan Diaconu spune că a fost informat de situație și primăria va încerca să analizeze situația pentru a vedea ce e de făcut.

Comentarii

comentarii