Acasă Eveniment Cinci algerieni, care urmau să treacă ilegal frontiera cu Serbia, opriți luni...

Cinci algerieni, care urmau să treacă ilegal frontiera cu Serbia, opriți luni dimineață la Jimbolia

524
DISTRIBUIȚI

În dimineața zilei de luni, 30 decembrie, în jurul orei 07.50, poliţiştii de frontieră din Jimbolia au depistat cinci cetăţeni străini care urmau să treacă ilegal frontiera spre Serbia. Suspiciunile polițiștilor au pornit de la scopul prezenţei acestora în zona de frontieră, neclar. Astfel, persoanele au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

Cele cinci persoane suspectate s-au dovedit a fi cetățeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 22 şi 36 de ani, solicitanţi de azil pe teritoriul României. Aceştia au declarat că au circulat cu trenul de la Timişoara la Jimbolia şi că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Serbia, pentru a ajunge în Italia.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar persoanele vor fi preluate de Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, transmit autoritățile de frontieră.

Comentarii

comentarii