Acasă Actualitate CJ Timiş decide dacă mai merită sau nu să se implice în...

CJ Timiş decide dacă mai merită sau nu să se implice în societăţile unde este acţionar sau asociat

600
DISTRIBUIȚI

O comisie va prezenta strategia Consiliului Judeţean Timiş în legătură cu aceste societăţi, la şedinţa de plen din luna februarie
Consilierilor judeţeni le-a luat mai mult de o oră pentru a discuta pe marginea unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, 19 ianuarie. Este vorba despre proiectul referitor la societăţile comerciale la care Consiliul Judeţean Timiş este acţionar ori asociat. Mai precis, trebuie să se decidă soarta CJ Timiş în aceste societăţi: continuă cu ele sau renunţă? S-au propus mai multe lucruri, de la analiza societăţilor până la audit. Până la urmă s-a stabilit o comisie care să spună, până la şedinţa viitoare de plen, din luna februarie, ce strategie va adopta Consiliul Judeţean Timiş faţă de aceste societăţi.

“Sunt societăţi de unde nu am luat nici un ban”
Până să se ajungă la această concluzie a trebuit să treacă timp şi multă apă pe Bega. Liviu Borha, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a cerut ca şi cenzorii (respectiv persoanele care ţin legătura cu societăţile la care este acţionar sau asociat CJ Timiş) din partea consiliului, să fie verificate. “Eu cred că trebuie analizate aceste persoane. Comunicarea, informarea în legătură cu aceste persoane a fost şi este deficitară”, a spus Liviu Borha. “Trebuie s-o rupem în două. Sunt 2-3 societăţi în care trebuie noi să hotărâm şi unele în care suntem convinşi. Sunt societăţi de unde nu am luat nici un ban”, a spus consilierul judeţean Titu Bojin. Discuţiile s-au purtat zeci de minute, dar până la urmă au dus la un final… previzibil. S-a înfiinţat acea comisie care va spune celorlalţi consilieri ce strategie va adopta Consiliul Judeţean Timiş în relaţia cu aceste societăţi unde este acţionar sau asociat. Mai precis, va spune dacă mai merită sau nu să continue implicarea în aceste societăţi. Comisia respectivă stabileşte strategia consiliului judeţean la societăţile respective, până la plenul din februarie şi vine cu propuneri de audit, acolo unde este nevoie. Comisia va stabili dacă: se cumpără acţiunile, le ţin, le concesionează şi alte lucruri.

Comentarii

comentarii