Acasă Sport Clubul de rugby SCM USV Timișoara va alinia două echipe la startul...

Clubul de rugby SCM USV Timișoara va alinia două echipe la startul campionatul de juniori

DISTRIBUIȚI

Clubul de rugby SCM USV Timișoara va alinia două echipe la startul campionatul de juniori. Este vorba despre gruparea U18, formată din jucătorii care sezonul trecut au făcut parte din generația U17, și noua echipă U16.

Ambele grupări vor fi antrenate de Marian Marin, tehnicianul care din acest an se ocupă de Centrul de Juniori al clubului nostru.

„Grupa juniorilor U16 va fi formată din jucătorii U15 de la CSS Bega și de la Warriors Timișoara, cluburi cu care avem parteneriate. Pe unii dintre ei i-am pregătit de mici, iar cu alții lucrez de când aveau 14 ani. Scopul nostru este să formăm o echipă competitivă pentru viitor”, a spus Marian Marin, antrenor SCM USV Timișoara U16.

Prima parte a Campionatului Național se va juca în grupe regionale, cu echipa noastră avându-le ca partenere de întrecere pe Universitatea Cluj și CSS 2 Baia Mare. Se va juca tur-retur de două ori. Prima clasată se califică în turneul Final Four.

Componența grupei și sistemul de joc este similar la categoria U18.

„La U18, așteptările vor fi mai mari decât în sezonul precedent. În finalul sezonului trecut, am făcut un meci bun la Tecuci, mai ales repriza a doua, și le-am spus băieților că acela trebuie să fie reperul nostru. Băieții au potențial, dar va fi nevoie de muncă pentru a și-l pune în valoare”, a adăugat Marian Marin.

Ambele echipe de juniori ale clubului nostru au început pregătirile. Data de start a întrecerile juvenile de rugby nu a fost stabilită, dar se estimează că va fi într-a doua jumătate a lunii septembrie – a explicat Adrian Schindarli.

 

Comentarii

comentarii