Acasă Eveniment Clubul Rotary Timişoara –1929 – 2012

Clubul Rotary Timişoara –1929 – 2012

DISTRIBUIȚI

Joi, 24 mai 2012, Clubul Rotary Timişoara împlineşte 83 de ani de la înfiinţare. Horia Vişoiu, preşedintele clubului, a precizat că, în perioada următoare, mai multe evenimente vor fi dedicate Zilelor Clubului Rotary Timişoara, înfiinţat în 24 mai 1929. Anul 2012 – succes al implicării umane
 
Marţi, 22 mai, a avut loc acordarea Burselor Rotary la Muzeul de Artă. Vineri, 25 mai, va avea loc întâlnirea comună a Cluburilor Rotary din Timişoara, la Cramele Recaş, la care va participa şi guvernatorul Districtului 2241, Ioan Sbârciu. În data de 28 mai, de la ora 19.30, va fi prezentat proiectul pentru susţinerea financiară a Muzeului Revoluţiei din 1989. De asemenea, în 11 iunie va avea loc o vizită vocaţională la Fundaţia Timişoara ‘89, preşedinte scriitorul Petru Ilieşu şi în 18 iunie, la Fundaţia “Pentru Voi”, preşedinte Laila Onu. “Aceste momente situează Clubul Rotary Timişoara la capătul calendarului unui an rotarian intens, cu multe bucurii, cu un bilanţ de succes al implicării umane, dar şi materiale, care ne fac mândri de condiţia de rotarian”, a spus Vişoiu.

„Serveşte mai presus de sine!”

Istoria Rotary Timişoara reprezintă o ilustrare exemplară a modului în care, de-a lungul deceniilor, membrii clubului au ştiut să cinstească spiritul rotary, prin acţiunile pe care le-au întreprins şi prin proiectele pe care le-au realizat, toate având un singur scop: progresul comunităţii şi promovarea înţelegerii şi bunăvoinţei între oameni. Istoria implicării începe în anul 1929, când un grup de intelectuali şi oameni de afaceri a înfiinţat Clubul Rotary Timişoara, la scurt timp după ce a apărut primul club din România, Rotary Bucureşti, şi la mai puţin de un sfert de secol de la înfiinţarea primului Club Rotary din lume, în SUA. Deşi a funcţionat până în anul 1940, când a fost interzis de regimul politic, Clubul Rotary Timişoara a avut o activitate intensă, concretizată în cel puţin două realizări majore: construirea unei cabane pe Muntele Mic, în judeţul Caraş-Severin, şi editarea unui ghid turistic al Banatului. De la reînfiinţare, în 1994, principiile rotariene au fost reluate cu entuziasm şi puse în practică în mod constant. Dacă, la reînfiinţare, clubul era format din 25 de membri, în prezent clubul numără aproape 60 de rotarieni, profund implicaţi în misiunea nobilă de voluntariat, sub deviza: „Serveşte mai presus de sine”. Misiunea clubului este serviciul în folosul celorlalţi, promovarea înţelegerii mondiale, a bunăvoinţei şi a păcii. Valorile rotariene sunt: serviciul în folosul comunităţii, prietenia (fellowship), diversitatea, integritatea morală şi conducerea – competenţa (leadership).

 

Comentarii

comentarii