Acasă Actualitate Cluj-Napoca și Timișoara, în topul primelor 30 cele mai sigure orașe din...

Cluj-Napoca și Timișoara, în topul primelor 30 cele mai sigure orașe din lume

267
DISTRIBUIȚI

Că românii sunt pe lista neagră a multor ţări europene, oraşele din România sunt printre cele mai sigure. Statisticile arată că la capitolul crime, jafuri sau tâlhării, oraşele româneşti se află în coada listei într-un top european, iar Cluj-Napoca este pe locul 15 la nivel mondial, fiind considerat cel mai sigur oraş din ţara noastră.

Clujul este unul dintre cele mai sigure oraşe din lume. Este chiar în top 15 şi depăşeşte astfel localităţi din Germania, Elveţia sau Olanda.

Topul criminalităţii mondiale pe oraşe plasează marile localităţi din România pe locuri onorabile.

Astfel, pe locul 29 din cele 427 de oraşe din întreaga lume intrate în clasament, se află Timişoara, în timp ce Braşov ocupă locul 47, Iaşi 80, iar Craiova 129.

Şi capitala ţării noastre ocupă o poziţie foarte bună în clasament şi se află pe locul 66, înaintea unor oraşe precum Luxemburg, Lisabona, sau Singapore.

Cea mai sigură localitate este Doha din Katar, urmată de Abu Dhabi şi Quebesc. În top 10 se regăsesc şi oraşe, precum Zurich, Dubai sau Munich.

La polul opus al clasametului se găseşte capitala Venezuelei, Caracas. Printre cele mai periculoase oraşe din lume se numără şi Rio de Janiero, Kabul sau Johannesburg, în special zone din America şi Africa de Sud.

Topul acesta surprinde rata criminalităţii mondiale până la jumătatea acestui an.

Comentarii

comentarii