Acasă Actualitate Colegiul Medicilor din România cere auditarea programului informatic SIUI

Colegiul Medicilor din România cere auditarea programului informatic SIUI

DISTRIBUIȚI

Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) creează din nou serioase probleme medicilor. “În 13 judeţe s-a blocat raportarea pe sistemul SIUI întrucât CNAS nu şi-a actualizat programul conform noilor norme de aplicare a Contractului Cadru pe 2009, deşi a avut la dispoziţie 30 de zile de la apariţia acestor norme în Monitorul Oficial”, a declarat dr. Viorel Rădulescu, secretarul general al Colegiului Medicilor din România.
Potrivit dr. Rădulescu, această problemă va duce la prelungirea raportării şi implicit la nedecontarea serviciilor medicale la timp şi la imposibilitatea achitării obligatorii a contribuţiilor pe care cabinetul medical trebuie să le achite până în ziua 25-a a fiecărei luni, după care se percep penalizări nedeductibile.
Cele 13 judeţe în care s-au înregistrat probleme sunt Vrancea, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Sălaj, Giurgiu, Ialomiţa, Arad, Botoşani, Dolj, Călăraşi, Gorj şi Cluj. Colegiul Medicilor din România solicită CNAS auditarea programului informatic SIUI, întrucât în prezent nu este funcţional.

Comentarii

comentarii