Acasă Cultura ConCentrica 2022 – zeci de timișoreni au citit public, în Piața Libertății...

ConCentrica 2022 – zeci de timișoreni au citit public, în Piața Libertății din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Marți 7 iunie, în Piața Libertății, zeci de elevi de la liceele din Timișoara, oameni de cultură, dar și invitați din diferite domenii de activitate au participat la cea mai mare lectură publică, ConCentrica 2022, ajunsă la cea de a opta ediție.

S-a citit din opere realizate de autori precum: Anna Blasiak (Marea Britanie), Antoine Cassar (Malta), Magda Cârneci, Traian Dorgoșan, Nurduran Duman (Turcia), Alla Gorbunova (Rusia), Borco Ilin, Gerður Kristný (Islanda), Lian Yang (China), Traian Pop Traian (Germania), Daniela Rațiu, Luis Eduardo Rendon (Columbia), Tea Tulic, Indrė Valantinaitė, Radu Vancu, Gelu Vlașin, Stephen Watts.

S-a lecturat din antologia LitVest 2019. Text buffet, care reunește scriitori de pe două continente. Unice în lume, lecturile publice neconvenționale marca B.J.T. constituie cea mai importantă componentă literară a proiectului Timișoara, capitală europeană a culturii.

Biblioteca Județeană Timiș a fost distinsă în 2012 și 2013 cu premiul de cea mai bună biblioteca din România la Gala industriei de carte „Bun de tipar”.

În textul de nominalizare a managerului instituției, Tudor Crețu, printre finaliștii Galei „Oamenii timpului”, Iași, 2016, se arată că „lecturile publice reunind peste cinci sute de persoane reprezintă experimente social-literare inedite, nemaifiind organizate până acum nicăieri în lume manifestări de acest gen la o asemenea anvergură”.

Comentarii

comentarii