Acasă Actualitate Concurență mare între ”La Pod Popas” și ”La Livada”. Tot mai multe...

Concurență mare între ”La Pod Popas” și ”La Livada”. Tot mai multe terase pe traseul pistei de biciclete dintre Timișoara și Serbia

DISTRIBUIȚI

Bicicliștii care se plimbă pe pista de pe digul canalului Bega, care leagă Timișoara de frontiera cu Serbia, au la dispoziție mai multe locuri unde pot să se odihnească și să-și încarce bateriile. La fiecare popas se poate găsi mâncare, de la mititei, pizza, frigărui, până la cârnați fripți sau spaghete, bere, apă sau sucuri răcoritoare.

Între Timișoara si frontiera sunt 37 de kilometri pe digul de apărare împotriva inundațiilor. Acesta începe de la marginea orașului, în aval de Podul Mogoș.

Imediat, încă în Timișoara, e primul popas. Până recent s-a numit La Căpițe, însă din acest sezon, pentru ca are un nou proprietar a fost redenumit ATC. Aici se pot ține și concerte, se poate comanda mâncare și băutură, în mijlocul unei plantații de căpșuni, zmeură și mure. La vară va funcționa și piscina.

Până în localitatea Sânmihaiul Roman se merge pe partea stânga a Begăi, iar apoi se traversează podul de fier și se continuă pe partea dreaptă, până la frontieră. Imediat după pod, apare terasa La Pod Popas. Din nou, mâncare și băutură la discreție. Și aici se pregătește o piscină.

După ecluza de la Sânmihaiul Român vine cea mai veche și mai cunoscută locație: La Livada. E cam la 15 kilometri de Timișoara. Funcționează încă din anul 2016, însă în ultimii ani a devenit un brand al celor de la restaurantul Nora. Se mănâncă la “împinge tava”.

Un pic mai la vale, la ieșirea din Sânmihaiul Român, este “Plaja nouă”. În locul culturilor de porumb a răsărit și un lac artificial, de peste un hectar, pe care se poate face schi nautic. Locul oferă și alte posibilități de recreere. Pentru cei mici tiroliană, parc de cățărare și paintball. În pădure, la răcoare, a fost amenajată și o zonă de terasă-bar, care a fost acoperită.

Acestea sunt cele mai cunoscute și mai mari popasuri, însă aproape de pista de biciclete mai sunt și alte terase care-i așteaptă pe cicliști să se oprească un pic din pedalare.

Sursa: ghidulbanatului.ro

Comentarii

comentarii