Acasă Eveniment Conferință internațională la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița

Conferință internațională la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița

DISTRIBUIȚI

Somități ale lumii academice din sistemele de banking, management, marketing, comerț și turism s-au adunat în Aula Magna a instituției reșițene de învățământ superior  
    Cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale de Businness Administrativ și Economie, pusă sub egida ”Oameni. Idei. Experiență” și-a deschis porțile joi, la Reșița, în Aula Magna a Universității ”Eftimie Murgu”, într-un cadru academic generos și profesionist, la ea participând zeci de cadre universitare și didactice, din țară și străinătate, specialiști în economie, banking, sisteme financiare, management, marketing, comerț, turism, informații aplicate și matematici economice, științe sociale interdisciplinare. 
    Conferința a fost dechisă de prof. univ. dr. Doina Frunzăverde, rectorul Universității, care a prezentat comprehensiv instituția gazdă, dar și școala de economie reșițeană, care a trebuit să-și găsească propriul drum în acești ani și care acum poate face excelență instituțională. La nivelul Universității, a arătat Doina Frunzăverde, s-au pus bazele unei rețele de educație antreprenorială, numită ”Reșița Network”, instituția de învățământ superior devenind astfel fondatorul unei rețele de universități europene. Un al doilea domeniu este turismul, tocmai pentru că în județ există un potențial turistic imens. Sunt numai câteva dintre multele motive pentru care e oportună organizarea unei asemenea manifestări la instituția de învățământ-fanion a Reșiței.
    La conferință, care va ține două zile, participă nu numai cadre didactice de la universități partenere din țară și străinătate, dar și studenți din instituții de învățământ europene grupate în rețeaua ”Reșița Network.”
    Partea oficială a conferinței a continuat cu lansarea volumului ”Herculane- Mirajul Cernei. Model turistic sustenabil”, semnat de prof. univ. dr. Ilie Cristescu și apărut în acest an la Editura TipoRadical. Cartea a fost prezentată de prof. univ.dr. Gheorghe Popovici, decanul Facultății de Științe Economice, care a făcut un laborios, dar și sentimental excurs prin conținutul volumului profesorului Cristescu, originar din Băile Herculane. Cartea, numită de prof. Popovici, ”o lacrimă de suflet”, conține o seamă de elemente profunde ce țin de istorie, geografie, spiritualitate, miracol, legende, dar și de o serioasă abordare din punct de vedere al marketing-ului turistic modern.
    După o sesiune plenară de discuții, oaspeții s-au deplasat la Văliug, unde au continuat întrevederile pe ateliere, vineri urmând o deplasare la Anina, la Paralela 45 și la Rudăria. 

 
 

Comentarii

comentarii