Acasă Actualitate Conferința Națională de Caricatură Demokrație 2020 – o acțiune marca POPA’S, la...

Conferința Națională de Caricatură Demokrație 2020 – o acțiune marca POPA’S, la Timișoara

995
DISTRIBUIȚI

Cel mai rapid caricaturist din lume, Ștefan Popa Popa`s, a organizat la Muzeul Popa`s de la Bastionul Therezia din Timișoara Conferința Națională de Caricatură Demokrație, timp de două zile, vineri 4 septembrie și sâmbătă 5 septembrie 2020.

Cu acest prilej, POPA’S a prezentat câteva cărți de referință în format album despre caricatura românească și mondială. Virgil Tomuleț i-a lăsat moștenire un manuscris  cu titlul „Caricatura de-a lungul timpului” și Ștefan Popa l-a editat în acest an la Editura Eubeea din Timișoara.

O altă carte prezentată și scrisă de celebrul caricaturist a fost „Caricaturiști români”, care de altfel completează expoziția de caricatură românească.

În timpul colocviului au fost făcute caricaturi ad-hoc participanților. Trei artiști tineri, Mara Ungurean, din Arad, Ovidiu Balint și Nina Ramona Jurcă Palici din Timișoara, au demonstrat că Timișoara este un centru important în arta caricaturii.

Expoziția prezintă caricaturi de artiști români, unii mai mult sau mai puțin cunoscuți: Constantin Ciosu, Nicolae Lengher, Mihai Stănescu, Silvan Ionescu, Gabriel Bratu, Vasile Crăiță-Mândră, Mihai Pînzaru – PIM, Leonte Năstase, Nicolae Ioniță, Valentin Chibrit, Marian Avramescu, Ștefan Boroș – Tety, Constantin Papuc, Sergiu Grapă și doi invitați speciali Valeriu Curtu și Tudor Banus.

Acțiunea culturală a fost organizată sub egida Fundația POPA’S Timișoara, în colaborare cu Muzeul Național al Banatului și Consiliul Județean Timiș și a fost susținută de S.C. Paspartu S.R.L. din Timișoara.

A fost un mare eveniment, unde POPA’S a ridicat încă odată caricatura la rangul de artă și a dovedit că el este un artist de talie mondială de neegalat.

Urmează Salonul internațional de caricatura de presa și arte vizuale care va avea loc, în 16 octombrie 2020, unde vor fi invitați artiști din toată lumea, dar cu număr redus de participanți și cu respectarea regulilor de protecție anti-COVID19.

Comentarii

comentarii