Acasă Actualitate Conferința SuperTeach – Inspirație pentru Educație ajunge în capitala Caraș Severinului

Conferința SuperTeach – Inspirație pentru Educație ajunge în capitala Caraș Severinului

178
DISTRIBUIȚI

Conferința SuperTeach – Inspirație pentru Educație, ajunge la Reșița în18 septembrie, cu scopul de a ajuta la schimbarea în bine a sistemului educațional românesc și a oferi inspirație pentru educație.

Evenimentul va avea loc în sala cinema Dacia.

Pe parcursul întregii zile, participanții vor avea acces la o serie de prezentări și ateliere practice susținute de speakeri din diverse domenii – profesori formatori, specialiști în educație, oameni de business. Cu ajutorul acestora vor descoperi noi căi de a transforma educația din România, plecând de la propria mentalitate și de la acțiuni concrete în școlile în care funcționează.

Tema conferinței: Gândirea critică în școala românească.

Este din ce în ce mai clar că lumea devine tot mai complexă, că nu mai este suficient ca tinerii să fie executanţi perfecţi ai unor sarcini, ci trebuie să fie capabili să rezolve probleme noi întâlnite, că trebuie să privească critic ceea ce au de rezolvat. Abilităţile de tip gândire critică pot fi predate şi învăţate. Şcoala trebuie să-l înveţe pe elev să înveţe. De ce este importantă gândirea critică? Cum îți poți dezvolta propria gândire critică? Cum poți dezvolta gândirea critică elevilor, indiferent de materia predată? PISA și TIMMS măsoară nivelul gândirii critice ?

Sunt doar câteva din întrebările la care invitații Iulia Măndășescu, Elena Lotrean, Carmina Vakulovski, Emilia Modrigan, Daniela Vulpeș, Mona Vlai, Iulia Moldovan, Ana Bordan, Sorin Costreie, Ioan Popa vor încerca să răspundă pe parcursul evenimentului.

Accesul la eveniment se face în baza biletului achiziționat de pe pagina evenimentului https://www.superteach.ro/editii/resita-2021/ în limita locurilor disponibile.

 

Comentarii

comentarii