Acasă Actualitate Consilierii locali PNL cer Primăriei Timișoara să prezinte valoarea cheltuielilor efectuate la...

Consilierii locali PNL cer Primăriei Timișoara să prezinte valoarea cheltuielilor efectuate la deschiderea Capitalei Culturale

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz trebuie să prezinte în fața Consiliului Local Timișoara valoarea banilor cheltuiți pentru deschiderea oficială a Programului “Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”.

Ei solicită publicarea costurilor totale alocate pentru organizarea evenimentului și descrierea tipurilor de cheltuieli efectuate; respectiv prezentarea în plenul Consiliului Local Timișoara a unui raport din partea Centrului de Proiecte, structură delegată pentru cheltuirea banilor publici și coordonarea întregului eveniment.

De asemenea, gruparea consilierilor liberali transmite printr-un comunicat de presă, de asemenea, că cei de la Comisia Europeană ar fi cerut și avertizat că “primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz,” a politizat reputatul titlu european și ar fi plătit anunțuri în spațiul online în care Programul Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” a fost atribuit USR-ului.

“Fără îndoială, există controverse serioase și fundamentate privind organizarea deschiderii deschiderii oficiale a TM2023 de către Centrul de Proiecte Timișoara. Toate aceste discuții pot fi utile dacă Centrul de proiecte își îndreaptă atenția asupra echipei cu care a lucrat, dacă identifică cine și unde a greșit. Până acum s-a mers pe încredere și iată, au cheltuit milioane de euro pe un eveniment catalogat ca fiind submediocru, cu grave încălcări ale etichetei impuse de protocol și pe alocuri, chiar cu încălcarea legii. În loc să fie susținute, au fost atacate valorile Timișoarei: nu s-a respectat tricolorul, nici drapelul, Catedrala este și astăzi mascată de acea schelă ciudată, iar Biserica Ortodoxă Sârbă a fost acoperită de scena pe care a urcat Taraful de Caliu” a declarat Cosmin Tabără, viceprimar liberal al municipiului Timișoara.

Comentarii

comentarii