Acasă Actualitate Consiliul Județean Timiș nu exclude ideea unui credit pentru reabilitarea Castelului Huniade

Consiliul Județean Timiș nu exclude ideea unui credit pentru reabilitarea Castelului Huniade

DISTRIBUIȚI

Comisia de Avizare de la Ministerul Culturii refuză în continuare să aprobe acoperirea curții Castelului Huniade, dar nici măcar proiectul fără această idee nu a ajuns nici acum la CJT. Institutul Național al Patrimoniului nu poate preda documentația tehnică pentru că… nu a avut bani să plătească executantul. În aceste condiții, CJT are în vedere contractarea unui credit pentru finalizarea reabilitării clădirii din centrul Timișoarei, a anunțat Alin Nica.

”Castelul Huniade este o prioritate pentru noi și îl vom reabilita chiar dacă va fi nevoie să luăm un credit pentru el. Mi-a plăcut proiectul realizat de proiectanții care s-au ocupat de el, care presupune acoperirea curții interioare, numai că sunt la București, în Comisia de Avizare de la minister, niște oameni… cum să le zic… încremeniți în trecut, care spun că e o prostie să acoperim curtea. Deși le-am dat exemple de clădiri din aceiași perioadă istorică, din Paris, Amsterdam. Nu înțeleg de ce această gândire îngustă. Se va schimba Comisia de Avizare și sper să obținem avizul pentru acoperirea curții. Ne menținem ideea, nu renunțăm la ea. Așteptăm ca Institutul Național al Patrimoniului să ne predea documentația. Nici acum nu ne-au predat-o, pentru că nu au avut bani să o plătească. Din ianuarie este gata. Înțelegeți așa și frustrarea mea, dorința mea de a nu mai continua cu ei. Prelungim contractul cu ei până la finalizarea DALI și Proiectul Tehnic îl facem noi”, a spus Nica.

El nu exclude varianta de a se apela la un credit pentru finanțarea lucrărilor efective de reabilitare, pentru a nu se ajunge în situația Palatului Baroc, care 20 de ani a tot fost reabilitat și la care mai sunt și acum lucrări de făcut.

”Așa am ajunge la 20 de ani, cum a fost cazul cu Palatul Baroc, exact aceiași problemă am avut-o și acolo. Așa nu mai stăm după ei, chiar dacă va fi nevoie să luăm credit, luăm credit, pentru că e un proiect foarte important pentru timișoreni și vrem să îl realizăm într-un timp rezonabil”, a mai subliniat Alin Nica.

Comentarii

comentarii