Acasă Economic Consolidarea relațiilor transfrontaliere între camerele de comerț din Arad și Csongrad-Csanad

Consolidarea relațiilor transfrontaliere între camerele de comerț din Arad și Csongrad-Csanad

DISTRIBUIȚI

Conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad s-a deplasat luni, 3 aprilie a.c. la Szeged, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Csongrad-Csanad, în vederea unei întâlniri pentru consolidarea relațiilor transfrontaliere. 

Discuțiile au vizat în principal identificarea de oportunități și proiecte concrete de cooperare inter-instituțională. De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost dezbătute legăturile economice comerciale bilaterale, oportunitățile de afaceri, dar și posibilitățile de abordare a proiectelor transfrontaliere în vederea întăririi legăturilor comerciale ale mediului de afaceri dintre cele două judeţe. 

Din partea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad au participat: Gheorghe Seculici – preşedinte, Aurel Ionescu – vicepreşedinte şi Radu Mătiuţ – director general. 

Delegaţia Camerei arădene a fost primită de Kőkuti Attila – președintele Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Csongrad-Csanad, vicepreşedinţii: Gellért Ákos (Naturtex Ltd.) – președintele Secției Industriale; Palotás Sándor (Déli-Farm Kft.) – președintele Secțiunii Comerciale si Tráserné Oláh Zsuzsanna – secretar si Körmöczi Eszter – şef al Departamentului de Comerț Exterior.

Discuţiile s-au purtat în prezenţa consulului general al României la Szeged, domnul Daniel Banu.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, domnul arh. Gheorghe Seculici a subliniat: „Ne bucurăm de deschiderea exprimata de reprezentanții Camerei din Csongrad-Csanad și interesul exprimat de a colabora cu noi și cu firmele arădene. Este un parteneriat strategic, având în vedere distanța redusă dintre cele două orașe și faptul că, ne putem completa oferta și oportunitățile reciproc. Am adresat conducerii Camerei Csongrad-Csanad invitaţia de a veni la Arad pentru a vizita producătorii locali, inclusiv marile companii. Sperăm ca în perioada imediat următoare invitația să se materializeze”

 

Comentarii

comentarii