Acasă Actualitate Consulul Germaniei la Timișoara, în vizită la Șag

Consulul Germaniei la Timișoara, în vizită la Șag

DISTRIBUIȚI

Marți, 1 noiembrie, Regina Lochner, consul al Germaniei la Timișoara, a vizitat comuna Șag. Aici, cu ocazia Sărbătorii Tuturor Sfinților, a depus o coroană la capela catolică și a participat la o slujbă religioasă ținută de preotul romano-catolic al comunei. Din partea primăriei au luat parte la eveniment primarul Flavius Roșu și viceprimarul Kapor Antonius.

Primarul a ținut să îi mulțumească oaspetelui și într-o postare pe rețelele de socializare:

„Alături de domnul viceprimar Kapor Antonius, de preotul romano-catolic Simon Ciubotaru,  dar și de preotul ortodox Florin Băran, am avut astăzi onoarea să primim în mijlocul comunității șăgene pe Excelența Sa, doamna Regina Lochner, consul al Germaniei la Timișoara, distins diplomat cu o prodigioasă carieră în Ministerul de Externe german.

Doamna Consul a participat la oficierea slujbei prilejuite de Sărbătoarea Tuturor Sfinților, ocazie cu care a depus o coroană de flori la Capela Catolică în memoria celor trecuți în neființă.

I-am mulțumit personal distinsului oaspete pentru vizită și am asigurat-o pe doamna consul de deschiderea pe care o avem față de comunitatea catolică șăgeană și de parteneriatele pe care le putem dezvolta împreună cu Consulatul German.

Slujba oficiată în 3 limbi de preotul Simon Ciubotaru a fost un bun prilej de aducere aminte și de respect față de decedații comunității catolice din comuna noastră, dar și ai celorlalte confesiuni religioase, așa cum a și menționat doamna  Consul.

Am apreciat cuvintele doamnei Consul care a spus ca «am acceptat cu drag invitația de a participa în această zi de Sărbătoare a Tuturor Sfinților la festivitatea de comemorare a morților din comuna Șag. Comemorăm astăzi pe toți cei decedați, indiferent de unde provin, indiferent de naționalitate, religie sau limbă. În moarte, aceste diferențe nu mai au nicio relevanță. Decedații acestei comune și-au găsit împreuna aici locul de odihnă și numele lor dăinuie încă mult după moartea lor».

Comunitatea noastră bănățeana își manifestă permanent spiritul pașnic și tolerant, indiferent de etnie sau apartenență religioasă. Trăind împreună în acest mod, împărtășind  ceea ce ne unește, clădim o bază solidă pentru prosperitate, normalitate și un viitor sănătos pentru generațiile ce vin”.

Comentarii

comentarii