Acasă Economic Continental închide temporar fabricile din România

Continental închide temporar fabricile din România

4151
DISTRIBUIȚI

“In ultimele saptamani Continental a anuntat ca, in contextul economic actual, analizeaza modalitati de a ajusta la nivel mondial productia. Si unitatile Continental din Romania se confrunta cu un volum mai redus al comenzilor. In unitatile din Romania au fost reduse orele suplimentare si se vor lua zilele de concediu pentru anul curent pana la sfarsitul anului”, a declarat Ildiko Kovacs, director de comunicare al Continental Romania, pentru zf.ro.

Continental detine in Romania cinci subsidiare cu activitati de productie, in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab si Iasi si trei centre de cercetare-dezvoltare la Timisoara, Sibiu si Iasi, care insumeaza 6.500 de angajati.

Potrivit reprezentantilor companiei, centrul de cercetare-dezvoltare din Sibiu si fabrica de unitati electronice de control pentru automobile va incheia productia cu patru zile mai devreme decat era programat, pentru sarbatorile de iarna, si in acelasi timp a fost redus si numarul schimburilor.

Dupa modelul Draxlmaier, care a anuntat masuri similare pentru cei 17.500 de angajati din Romania, Continental a declarat ca va acorda salariile integral angajatilor, iar proiectele de dezvoltare vor fi sustinute. “La unitatile Grupului Rubber din Romania, fabrica de anvelope din Timisoara va ajusta productia zilnica in functie de comenzi si va inchide de sarbatori cu 12 zile mai devreme decat anul trecut, angajatii vor primi plata integrala a salariilor.

Se vor efectua angajari in functie de necesar, iar investitiile incepute vor fi continuate”, a spus Kovacs.

Unitatile Contitech, specializate in produse de cauciuc si mase plastice, au inregistrat de asemenea scaderi ale comenzilor, astfel ca unitatea din Timisoara, Power Transmission, a redus numarul schimburilor de lucru si va inchide cu cinci zile mai devreme de sarbatori, in timp ce celelalte fabrici vor inchide mai devreme cu 12 zile.

Si Contitech Nadab va adopta masuri similare, iar la Carei vor fi trimisi in somaj tehnic 140 de muncitori.

“Intentia noastra este sa ne mentinem echipa si structurile actuale pentru a putea reactiona prompt cand situatia economica se va revigora si volumul comenzilor va creste din nou”, a adaugat Kovacs.

Continental este prezent in Romania din 1998, investitiile de dezvoltare depasind 350 de milioane de euro.

Cifra de afaceri la nivel de grup in Romania a fost in cursul anului trecut de 490 de milioane de euro.

Comentarii

comentarii