Acasă Economic Continental Timişoara a instruit angajaţii unei noi fabrici a Grupului, din China

Continental Timişoara a instruit angajaţii unei noi fabrici a Grupului, din China

462
DISTRIBUIȚI

Producătorul de anvelope Continental, unul dintre cei mai mari investitori din industria componentelor auto din România, şi subsidiară a Corporaţiei Continental, a finalizat un program de instruire pentru 50 de angajaţi ai unei fabrici a Grupului, recent inaugurată în Hefei, China. În funcţie de nivelul de complexitate, programul de instruire a durat până la trei luni. Echipa de angajaţi din China a învăţat de la colegii români modalităţile de operare a echipamentelor, precum şi cele mai bune practici implementate în cadrul fabricii de anvelope de la Timişoara, una dintre cele mai ferformante unităţi de producţie din Europa de est.
”Suntem mândri de această realizare, pentru că angajaţii fabricii de anvelope Continental din Timişoara au atins un nivel al performanţei care le permite să transfere cunoştinţele şi altor colegi din Corporaţie”, a declarat Pedro Carreira, Directorul General al fabricii de anvelope Continental din Timişoara. “Aceasta este, practic, recunoaşterea nivelului de performanţă la care am ajuns şi rezultatul eforturilor constante ale echipei noastre de a fi producător de top în cadrul Corporaţiei. Departamentul de training a utilizat instrumentele implementate şi dezvoltate aici în Timişoara, standard pentru toate celelalte unităţile ale grupului. Scopul nostru, ca gazde, a fost să îi învăţăm pe colegii noştri din China cum să atingă un înalt nivel de performanţă în producţie, respectând toate standardele Continental de calitate şi siguranţă.”
De-a lungul anilor, numărul angajaţilor fabricii de anvelope Continental din Timişoara a crescut de la 200, în 2000, la 1.600, în prezent, majoritatea urmând programe de instruire, precum cele de management, leadership, dezvoltare profesională şi personală şi de producţie a cauciucurilor. Mai mult, departamentul de training de la Timişoara a primit în 2008 trofeul ContiTireAwards, un premiu oferit în cadrul Diviziei de anvelope Continental. Premiul este acordat pentru proiecte, activitate şi performanţe profesionale care relevă un grad ridicat de pasiune şi devotament, şi care aduc o contribuţie semnificativă pentru dezvoltarea viitoare a companiei. Cu o cifră de afaceri estimată la 25 de miliarde de euro pentru anul 2010, Continental se numără printre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria automobilelor la nivel mondial. În calitate de furnizor de sisteme de frânare, sisteme şi componente pentru trenuri de rulare şi şasiuri, instrumente, soluţii de informare şi divertisment, electronică auto, pneuri şi produse tehnice din elastomeri, Continental contribuie în mod constant la un plus de siguranţă în trafic şi la protecţia climei la nivel global. De asemenea, Continental este un partener în comunicarea auto interconectată. Continental are, în prezent, aproape 146.000 de angajaţi în 46 de ţări. Până la sfârşitul anului 2009, Corporaţia Continental a investit peste 400 de milioane de euro în activităţile din România. Automotive Group şi Rubber Group, precum şi cinci dintre cele şase divizii ale corporaţiei sunt reprezentate în România. Continental deţine opt unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi. Continental este parte a unei societăţi mixte din Slatina şi al unui centru de distribuţie a anvelopelor pentru Europa de est, la Săcălaz. În România, Continental are, în prezent, aproximativ 9.000 de angajaţi.

Comentarii

comentarii