Acasă Actualitate Corneliu Podoleanu, președintele Sindicatului UPT, a fost ales vicepreședinte al Federației Alma...

Corneliu Podoleanu, președintele Sindicatului UPT, a fost ales vicepreședinte al Federației Alma Mater din România

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 4 noiembrie, președintele Sindicatului Universității Politehnica Timișoara, Corneliu Podoleanu, șef lucrări la UPT, a fost ales în funcția de vicepreședinte al Federației Naționale Sindicale Alma Mater din învățământul superior din România, cu prilejul congresului ce are loc, în perioada 2-5 noiembrie, la Brașov, în prezența ministrului învățământului.

El a fost ales în unanimitate cu 106 voturi.

Podoleanu a explicat de ce a fost ales cu așa mare încredere: ”Pentru seriozitatea cu care am abordat acțiunile sindicale din zona de vest a țării. Noi am participat de fiecare dată când au fost mitinguri și alte acțiuni sindicale la București și la Timișoara. Ne-am deplasat în capitală întotdeauna când au fost organizate proteste ale Sindicatului Alma Mater să apărăm interesele cadrelor didactice și ale tuturor angajaților din învățământul superior de stat. Oamenii mă cunoșteau foarte bine și au știut că sunt un om foarte serios dedicat luptei sindicale. Mesajul meu către cadrele didactice din cele patru universități de stat din Timișoara, membre al Alma Mater, este că unitatea și solidaritatea ne face invincibili și nu ne va aduce decât succese în lupta sindicală”.

Podoleanu le reprezintă pe cele 2.500 de cadre didactice din Centrul Universitar Timișoara, format din Universitatea de Vest, Universitatea de Științele Vieții, Universitatea de Medicină și UPT.

“Centru Universitar Timișoara este foarte puternic. Are peste 2.500 de membri. Avem un cuvânt de spus la nivel național.

Din poziția de vicepreședinte, voi putea să activez mai cu succes pentru apărarea intereselor profesorilor membri de sindicat și ale tuturor angajaților din cele patru universități din Timișoara și din întreaga țară. Știm cu toții că legea este perfectibilă și poate fi îmbunătățită pentru a veni cu adevărat în sprijinul cadrelor didactice din învățământul superior”, a concluzionat Podoleanu.

 

Comentarii

comentarii