Acasă Economic Cristian Rusu, directorul general Casa Rusu, a primit premiul de excelenţă în...

Cristian Rusu, directorul general Casa Rusu, a primit premiul de excelenţă în afaceri

426
DISTRIBUIȚI

Compania Casa Rusu a fost premiată în cadrul Galei Confidenţial de pe Antena 2, din data de 30 iunie, pentru performanţele unei companii româneşti în anul fiscal 2008 – 2009. Alături de Cristian Rusu, premiul de excelenţă în afaceri a revenit şi omului de afaceri Elan Schwarzenberg pentru curajul asumarii, in public, a opiniilor referitoare la acţiunile clasei politice. Premiile Confidenţial se acordă lunar, în domenii ca business, politică, sport şi monden. Pe lângă aceste premii, publicul şi juriul oferă, cu anumite ocazii, un premiu de excelenţă pentru performanţă în unul din aceste domenii. În luna Iunie au existat numai 2 astfel de premii de excelenţă, ambele în lumea de afaceri. „Aş vrea să dedic acest premiu cumpărătorilor, clienţilor mei, cei ce au înţeles că pentru a avea un produs de calitate nu trebuie să plăteşti încă o dată preţul de cost al acestuia. Calitatea produselor noastre este impecabilă, iar preţul este cel corect – tehnologia de ultimă generaţie ne susţine să producem mobilă de lux sau pentru clasa medie, la preţuri accesibile”, a declarat Cristi Rusu cu această ocazie. Casa Rusu este divizia de retail a producătorului de mobilă Rus Savitar. În 2009, compania a avut o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro. În prezent, are magazine deschise în 9 localităţi din ţară, ultimul fiind cel deschis în Bucureşti, în Vitantis Shopping Center. Odată cu deschiderea segmentului de retail, vânzările au crescut de la 3 milioane de lei/an, la 26 de milioane de lei/an. Segmentul de productie Rus Savitar a înregistrat creşteri esenţiale odată cu deschiderea celei de-a doua fabrici: capacitatea de productie a crescut de la 3.000 de seturi la 17-18.000. Ca planuri pentru termen mediu şi lung în România, Casa Rusu îşi propune să aibă, în 3 ani, reprezentante în toate oraşele mari. Următoarele oraşe în care se vor deschide magazine Casa Rusu sunt: Constanţa, Târgu – Mureş şi Budapesta.
Compania şi-a început activitatea în 1994 ca retailer de mobilă, iar în scurt timp a devenit unul dintre cei mai mari importatori şi distribuitori de mobilier din România. În 2004 se finalizeaza centrul logistic de unde se distribuie marfa la peste 200 de magazine de retail din ţară. În 2005 se realizează prima investitie în activitatea de producţie de mobilier din pal, valoarea investitiei ajungând la 3,5 milioane de euro. În septembrie 2007 se demarează proiectul pentru a doua fabrică de mobilă, cu o capacitate de producţie de 7 ori mai mare decât prima fabrică. În acest sens s-au achiziţionat 4 linii de productie total automatizate, ce reprezintă vârful tehnologiei în producţia de mobilier din pal din Europa, una dintre aceste linii fiind unicp în Europa de Est. În 2008 se finalizează proiectul celei de-a doua fabrici, aceasta devenind funcţională în decembrie 2008, cu o capacitate de producţie de 15.000 garnituri de mobilier pe lună. Valoarea investiţiei se ridică la peste 11 milioane de euro. Producţia şi distribuţia se realizează prin compania Rus-Savitar, al cărei acţionar este familia Rusu, iar retail-ul şi vânzarea directă se realizeaza prin compania Casa Rusu, al cărei actionar majoritar este compania Rus-Savitar.
În momentul de faţă, compania Rus Savitar este ca mărime al doilea producător de mobilier din pal din România, cu o capacitate totală de producţie de 17.000 – 18.000 garnituri de mobilier pe lună, întregul parc logistic şi de producţie ocupând o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi.

Comentarii

comentarii