Acasă Actualitate Criza de mână de lucru din construcţii. Soluţiile dezvoltatorului Lucian Gligor din...

Criza de mână de lucru din construcţii. Soluţiile dezvoltatorului Lucian Gligor din Giarmata

DISTRIBUIȚI

Lucian Gligor, dezvoltator imobiliar din comuna timişeană Giarmata, atrage atenţia că în domeniul construcţiilor criza forţei de muncă s-a agravat o dată cu cea economică declanşată de pandemie şi accentuată de război, iar soluţii concrete se pare că nu prea sunt.

Riscul de a angaja oameni “de afară”

Gligor spune că aici mai apare o problemă! De obicei, angajatul vrea să muncească cât mai puţin şi să primească cât mai mulţi bani, dar este un raport care nu se potriveşte niciodată cu realitatea economică. 

“Din 20 de oameni, dacă găseşti doi mai capabili. E foarte greu să îi identifici. De obicei, ei vin să plece mai departe. Se folosesc de condiţiile din România, ţară membră a Uniunii Europene, şi de aici îşi iau zborul spre alte ţări din Occident unde viaţa este mult mai bună. Ca să vină unul din Liban sau din altă ţară din Asia, plăteşte mii de euro. Vine aici, îşi găseşte un loc de muncă, primeşte un salariu de 500 €, cazare şi două mese pe zi, strânge bani şi după aceea pleacă. Este clar că persoanele care vin de dincolo nu sunt ca românii noştri care mergeau în Occident în anii 90 şi rupeau tot, munceau cât 10 acolo şi îi doreau antreprenorii. Românii sunt tot aşa şi acum: foarte harnici acolo unde merg. E foarte greu să munceşti cu străinii care vin la noi, să îi adaptezi la condiţiile de aici”, a explicat Lucian Gligor.

În 2016, dezvoltatorul imobiliar Lucian Gligor avea o echipă de 27 de oameni, era foarte puternică, cu angajaţi foarte bine pregătiţi care făceau treabă extraordinară. Astfel, el a reuşit să ridice mai multe case, inclusiv o biserică, în calea Lipovei din Timişoara. E o poveste extraordinară, de succes, cu edificarea acestui sfânt lăcaş. Fiindcă situaţia pe piaţa muncii s-a deteriorat din cauza pandemiei şi a războiului acum a ajuns la opt oameni, cu care menţine relaţii excelente de parteneriat. Gligor ar angaja oameni din alte ţări, non-UE, dar e dificil.

“Din păcate, aşa cum sunt toţi dezvoltatorii, şi eu sunt reticent la angaja oameni din alte ţări. Printre ei mai găseşti câte unul-doi buni, dar e foarte greu să îi descoperi. Un lucru e clar: predomină oamenii care vor să profite de situaţia de pe piaţa muncii de la noi şi apoi să plece, să te abandoneze. Tocmai când tu ai pus mai multă încredere în ei. Situaţia se agravează şi mai mult, fiindcă nu cunosc nici limba. Aşadar, şi comunicarea decurge foarte greu, de obicei cu limba engleză, dar e greu. Acum, mai ai o şansă şi cu telefonul care îţi traduce ceea ce vorbeşti. Până una alta, trebuie să angajezi persoane care cât de cât ştiu ce înseamnă construcţiile, nu poţi să iei chiar pe oricine”, este de părere Lucian Gligor.

De ce s-a ajuns aici?

De ce s-a ajuns la această criză de mână de lucru în construcţii, care se agravează? În primul rând, se ştie că foarte mulţi români sunt plecaţi şi de obicei mâna de lucru calificată a părăsit ţara pentru un loc de muncă în Occident, unde sunt şi salarii mai mari. Lucian Gligor crede că dacă românii s-ar întoarce, această criză de forţă de muncă din economia românească ar dispărea. Se poate spune că salariile în construcţii au crescut foarte mult, aproape ca afară. Aici un angajat primeşte în jur de 1000 € pe lună, plus mâncare şi chiar cazare. Dincolo primesc 1500 € din care trebuie să plătească chirii. Dezvoltatorii susţin că dacă ar avea soluţiile, le-ar implementa în propriile firme, dar ei nu prea ştiu care ar fi rezolvarea cea mai bună. Totuşi, Gligor a aplicat unele soluţii cu mare succes. Pe oamenii pe care îi are i-a îndemnat chiar să îşi dezvolte propriile SRL-uri şi să îşi construiască câte o echipă de trei-patru oameni, iar firma lui Gligor să plătească în antrepriză.

“Eu le dau o lucrare şi ei să răspundă de ea, să mi-o dea finalizată. Un angajat care lucrează la tine să spunem că nu îl interesează dacă sapă 2 m sau 3 m, astăzi, dar omul care are controlul pe lucrare poate să facă aşa cât mai repede şi cât mai bine. Tu numai îl supraveghezi să îţi facă treaba, să ştie că îl controlezi, că îl verifici. Interesul lui să fie să muncească cât mai mult şi să îşi ia bănuţii la final. Interesul meu este să termin lucrarea, în cele mai bune condiţii. Cu oamenii care lucrează la mine, aşa cum îi am eu de 8 -10 ani, aş putea să spun că suntem asociaţi. La mine nu mai e vorba de şef şi subordonat, ci de parteneri în afaceri. De aceea treaba merge bine în firmă. Eu nu sunt şef, ci parteneri, colaboratori. Tu profiţi de banii mei, că eu te plătesc, şi eu profit de munca ta. E un schimb firesc pe piaţa muncii şi funcţionează foarte bine cu rezultate excelente”, a explicat tânărul dezvoltator de succes din Giarmata.

În această criză a forţei de muncă, îmbinată cu criza economică, mai apare un aspect pozitiv: cei opt oameni îi ajung lui Gligor, nu trebuie să îşi găsească alţii deocamdată, dar dacă situaţia se destinde, pentru proiectele pe care el le are, îi mai trebuie încă cel puţin 10 oameni.

“Fiindcă nu se mai vând casele, nici nu mai investesc nimic deocamdată. Dacă aş investi, aş bloca nişte bani şi nu trebuie să se întâmple asta. Mai am un proiect, construcţia unei şcoli, pentru care am licitat şi am semnat contractul; pentru asta mi-ar mai trebui şapte-opt oameni. Trebuia să încep un triplex şi o casă individuală şi aş mai avea nevoie de 15 oameni în prima jumătate a anului. Mai am alte lucrări de mai mici dimensiuni. Acestea sunt proiecte pe care trebuie să le desfăşor pe lângă altele, de construcţii de case pe care le mai am în 2023”, a concluzionat tânărul dezvoltator din Giarmata.

 

Comentarii

comentarii