Acasă Actualitate Criză de nervi a primarului Nicolae Robu. Toți cei care nu îl...

Criză de nervi a primarului Nicolae Robu. Toți cei care nu îl laudă vor avea plângeri pentru calomnie

6602
DISTRIBUIȚI

Pornind de la faptul că noile trotuare instalate de Primăria Timișoara în zona centrală au dus la apariția mai multor articole de presă în care este prezentat faptul că acestea nu ar avea toate avizele necesare, Nicolae Robu și-a ieșit din fire în conferința de presă din 15 mai. El a promis… că îi va trimite în instanță pe toți calomniatorii.

Nespecificând dacă se referă la jurnaliști sau la cei care acuză lipsa avizelor, Robu a spus: „Dom’le, parcă sunt turbați, pur și simplu! (…) Cine o fi în spatele acestora? Când boicotezi un proiect, e una, când boicotezi două, să zicem, nu bagi în seamă, ajungi la trei, la patru, la nici nu mai știu câte, deja se poate trage o concluzie. Aici nu mai e vorba numai de o antipatie în relații personale, nici măcar de pe poziții de divergență politică. Aici sunt alte grupări de interese! Eu corelez tot ce se întâmplă, această ofensivă împotriva mea, deja veche”.

Vreți să vedeți un „meltdown” în direct? Deci, pe scurt, a zis asa: Jurnaliștii tonomate (adica toți -n.r.) s-au întâlnit conspirativ (au fost invitați la o conferință de presa pe Zoom – n.r.) si au pus-o de un grup de interese cu Direcția de Cultură, Ordinul Arhitecților din România, peisagisti și urbaniști să blocheze proiectele Timisoarei (s-a discutat doar despre proiectul cu trotuare, pe considerente de urbanism și legalitate, lucrurile fiind apoi relatate cu citat – n.r.). Motiv pentru care va da în judecată pe cineva pentru că a lăsat lucrurile să meargă prea departe (nu ne spune încă pe cine, dar oricum e al doilea proces, sau chiar al treilea – n.r.), sau va face plângere la DIICOT (nu ne spune împotriva cui și oricum nu e clar, pentru că din două, una – n.r.). Bine, asta e varianta cât de cât coerentă. Cum s-a comunicat asta? Vă las pe voi să apreciați… PS: spoiler alert! Faza cu Nicu Covaci si Miorita e superba 🙂

Publicată de Bogdan Marta pe Vineri, 15 mai 2020

În această privință Robu spune că a găsit soluția: „Voi sesiza DIICOT şi voi cere să fie identificate persoanele care fac parte din acele grupări care mă calomniază, care scriu texte kilometrice. Oare când au timp? Nu trebuie să și lucreze?”.

Într-un alt mesaj, edilul s-a adresat clar jurnaliștilor din presa locală care au semnat protestul împotriva sa, Robu a spus: „Auziţi tonomatelor, după cum v-aţi autointitulat. Eu am spus în acel mesaj ocazionat de Ziua Mondială a Presei Libere «La mulți ani, presei libere! La puțini ani, presei tonomat!”. Presă tonomat, nu tonomate! Unii s-au calificat, ei, ca fiind tonomate. Aţi primit oare susţinere de la vreun ambasador, de la preşedintele intergalactic sau mai ştiu eu pe unde aţi trimis? Cred că aţi ieşit din galaxia noastră… cât era de lungă lista aceea. Nu vă e ruşine? V-aţi descalificat total. Ce vă închipuiţi, că mă intimidaţi pe mine? Asta vă închipuiți? Niciodată! Nu s-a născut și nu se va naște omul care să mă intimideze pe mine, să fie foarte limpede! Mă faceți pe mine corupt, pe mine!? Faptul că am niște plângeri, pentru ce… știe toată lumea pentru ce… înseamnă că sunt corupt? Ce vă închipuiți? Vă mai merge? O să găsim soluțiile potrivite pentru a așeza lucrurile în matca lor!”.

Cu doar câteva minute înainte de această intervenție, Robu a spus că, la acest moment, face două plângeri penale: una care e deja în desfășurare și alte care urmează să fie trimisă la Judecătorie. Acesta nu a vrut să ofere detalii, pentru niciuna dintre ele, în legătură cu cine este vizat.

Comentarii

comentarii