Acasă Economic Cum arată lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva. Lucrările se reiau...

Cum arată lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva. Lucrările se reiau pe 15 ianuarie – Video

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 20 decembrie, a fost ultima zi de muncă din acest an pe Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, unde au fost mobilizate circa 550 de persoane pe şantier, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care a postat imagini cu şoseaua construită de Dorin Umbrărescu.

“Au fost executate lucrări de drum (excavații în versantul Şoimuş, fundaţii adâncite de parapet, montare casiuri, protecție taluz), lucrări de infrastructură/suprastructură pasaje (radier, montare predale, lise, eșafodaje, placă suprabetonare), lucrări pentru siguranţa circulaţiei (parapet în zona platformelor SOS) şi a continuat relocarea şi protejarea utilităților (rețele electrice/gaz/rețele CEH)”, mai spun reprezentanţii DRDP Timişoara.

Potrivit lor, firmele de construcţii ale lui Umbrărescu vor reveni pe şantier după 15 ianuarie, în funcție de condiţiile meteo.

Pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, unde stadiul fizic de execuție a lucrărilor este de 71,30%, se înregistrează întârzieri ale termenelor de execuție, deși constructorul, Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.l., prezintă o mobilizare bună, anunţa săptămâna trecută Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Unul dintre motivele care au dus la aceste întârzieri a fost descoperirea unei peșteri cu lilieci în zona dealului Șoimuș. Doar după relocarea liliecilor din această peșteră, în luna august 2017, constructorul a putut să reia lucrările. Problema peșterii cu lilieci de la Șoimuș bloca lucrările încă din anul 2014, dar a putut fi soluționată datorită noii strategii de abordare a proiectelor, adoptată de CNAIR SA anul acesta, mai spuneau oficialii de la Drumuri.

Contractul pentru construirea lotului 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva (22,14 km) a fost atribuit asocierii Tehnostrade SRL – Spedition UMB SRL în august 2013, pentru suma de 419 milioane de lei(reprezentând 40% din estimarea inițială a CNAIR).

Comentarii

comentarii