Acasă Administraţie Dacă RATT schimbă și becurile, Colterm va face și sortarea gunoaielor, în...

Dacă RATT schimbă și becurile, Colterm va face și sortarea gunoaielor, în locul RETIM

2042
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au votat în pleul de vineri ca RETIM se va ocupa în continuare de curățenia orașului, timp de 90 de zile, iar Colterm de sortarea gunoaielor pe care ar putea să le folosească pe post de agent termic.

Aleșii locali au avut pe masă proiectul de hotărâre privind aprobarea rezilierii contractului de concesiune încheiat cu Retim Ecologic Service SA şi asigurarea continuităţii prestării serviciilor de salubrizare stradală şi operare a staţiei de sortare deşeuri municipale, în condiţiile stipulate în contract, până la preluarea acestora de către concedent, dar nu mai mult de 90 de zile.

Independentul Adrian Orza a întrebat în ce fază ne aflăm cu licitația și dacă cele 90 de zile sunt acoperitoare pentru a semna un contract final.

Administratorul orașului, Robert Kristof, i-a răspuns: ”Licitația pentru curățenia stradală s-a făcut o dată și a eșuat și dăm drumul încă o dată. Ne încadrăm cu termenul poate chiar de două ori, dacă ne mișcăm rapid, poate chiar și a treia oară. Pentru stația de sortare vom merge pe delegarea gestiunii directe către Colterm, să o administreze ei, pentru că tot ce se produce la stația de sortare, dacă Colterm își modifică puțin cazanele, pot și arde și să valorifice energetic toate deșeurile sortate. Ar fi un venit în plus, pentru că s-ar face sortarea care ar aduce un venit în plus Colterm, iar ulterior, dacă se fac modificările, Colterm poate chiar să-și reducă costurile de producere a agentului termic”.

Adrian Orza a declarat că întrebarea este dacă vor ști cei de la Colterm să gestioneze situația. ”Am intrat într-o gândire de genul că orice societate a CLT poate face orice, RATT face iluminat, Colterm face reparații la școli, acum văd că Colterm va face și sortare. Eu zic că riscăm cu chestiile astea; nu ne putem juca. Dar accept răspunsul pe care mi l-ați dat”.

Viceprimarul Imre Farkas a intervenit cu precizarea că deocamdată este vorba ”dacă suntem de acord cu prelungirea de 90 de zile, cât permite legea”. Proiectul a trecut cu 19 pentru și o abținere.