Acasă Actualitate Daniel Ghiță și Ernesto Hoost – invitații speciali la Gala Colosseum Tournament...

Daniel Ghiță și Ernesto Hoost – invitații speciali la Gala Colosseum Tournament X de la Timișoara

1185
DISTRIBUIȚI

Joi 13 decembrie, la Iulius Mall Timișoara, Colosseum Tournament 10 și-a prezentat cei 26 de luptători care se vor întrece vineri 14 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Constantin Jude, iar dintre vedele prezente s-au numărat Ciprian Sora, Pitbull Atodiresei și Dzevad Poturak.

Vedeta feminină Cristiana Mongol

În centrul atenției s-a aflat și Cristiana Mongol, care luptă pentru centura mondială WAKO PRO deținută în prezent de Cristina Caruso, din Italia, cotată printre primele 3 luptătoare de Kick Boxing din lume. Mongol va avea cel mai important meci al carierei sale. Pentru prima dată în țară noastră, o sportivă lupta pentru titlul mondial feminin sub egida Federației Mondiale WAKO PRO, cea mai cunoscută Federație de Kick-Boxing din lume.  Invitaţi speciali la Colosseum Tournament X Timișoara sunt foştii campioni mondiali Ernesto Hoost şi Daniel Ghiţă. „În ultimele trei luni am fost la Londra unde m-am pregătit cu o echipă foarte bună. M-am întors să obțin centura în țară. Mulțumesc mult lui Bogdan Alin că a organizat acest eveniment mare aici, în Timișoara, și lui Gabriel Georgescu, promotorul Coloseum. E o mare responsabilitate pentru mine, fiindcă am venit să fac un meci extraordinar în An Centenar. Mulțumesc și echipei mele și sunt recunoscătoare că am o echipă formidabilă de sponsori care mă ajută să îmi îndeplinesc visul. Mă bucur că sunt, pe scenă, alături de marele campion Poturak, unul dintre modele mele din K1”, a declarat Cristiana Mongol. Astfel, vedeta galelor Colosseum Tournament, Cristiana Mongol, este cea mai titrată sportivă din România la sporturi de contact. Ea a primit propunerea de a lupta începând de anul viitor în UFC, în prezent aflându-se în negocieri cu oficialii acestei puternice organizaţii cu sediul în Statele Unite ale Americii. Mongol este campioană mondială şi europeană în opt discipline de contact, iar înainte să treacă la profesionişti a strâns peste 250 de meciuri la amatori.

Bogdan Alic: “Aceste manifestări sunt foarte importante”

„Cristiana Mongol este o tânără sportivă foarte bună, în sporturile de contact, pe lângă asta este și un artist marțial. Eu un om deosebit, muncește cu dăruire, se luptă cu tot sufletul, pune România pe primul plan. Are stagii de pregătire și dincolo de granițe și a reprezentat țara în mai multe țări, inclusiv în SUA. Este un român adevărat și un artist marțial, așa cum îmi place să îi spun. Aceste manifestări sunt foarte importante și pentru sportivi și pentru public, fiindcă demonstrează că artele marțiale nu sunt sporturi violente. Sportivii se antrenează așa cum trebuie și au la dispoziție și timpul necesar pentru refacere care este foarte importantă, dar și o nutriție adecvată. Au grijă de sănătatea lor, respectă norma de odihnă, iar fiindcă au și câteva meciuri într-un an sunt și foarte disciplinați. Deși au trecut 29 de ani de când artele marțiale se practică liber în România, încă nu s-a creat o cultură pentru sporturile de contact. Sigur că de la an la an și de la eveniment la eveniment interesul este tot mai mare pentru acest sport. Este clar că atunci vor veni și mai mulți sponsori, de care este mare nevoie în acest domeniu”, a declarat sensei Bogdan Alic, organizator.

13 meciuri

La Gala numărul X Colosseum Tournament vor fi 13 meciuri și urca în ring şi şase sportivi localnici. Sașa Marcov, Dănuţ Coştoi (ambii de la Iguana Fight Team), Haris Ferizovic, Caius Gazibara, Marian Timofte şi Daniel Muţiu (de la CS Somo Kick-Boxing – Gazibara are dublă legitimare, el reprezintă şi clubul Team Jakini, din oraşul italian Arezzo). Ernesto Host, olandezul, considerat a fi unul dintre cei mai buni kick-boxeri din istorie, câştigător a patru titluri supreme în K-1, se va afla pentru prima dată în România. Hoost şi Ghiţă vor premia învingătoarea meciului dintre Cristiana Mongol şi Cristina Caruso, pentru centura mondială WAKO-PRO, cea mai mare federaţie de sporturi de contact din lumea, acesta fiind main-event-ul Colosseum Tournament X. Pe fightcard sunt 11 meciuri, iar în undercard – două (acestea din urmă vor începe în jurul orei 18,15 şi nu vor fi televizate). Lista meciurilor: Undercard: Daniel Muţiu – Florin Soare (categ. 60 kg); Dănuţ Coştoi – Alexandru Szabo (categ. 60 kg)
Fightcard: Sasa Marcov – Lucian Fule (categ. 91 kg); Caius Gazibara – Radu Medeleanu (categ. 81 kg); Haris Ferizovic – Marian Dinu (categ. 71 kg); Marian Timofte – Adrian Baciu (categ. 70 kg); Bogdan Shumarov – Nino Pattvean (categ. 75 kg); Robert Burtea – Cosmin Ionescu (categ. 86 kg); Flavius Boiciuc – Eduard Gafencu (categ. 81 kg); Dumitru Ţopai – Costin Mincu (categ. 95 kg); Ismail Tarkan – Andrei Ostrovanu (categ. 71 kg); Jordan Kalachnikoff – Dzevad Poturak (categ. 95 kg); Cristiana Mongol – Cristina Caruso (categ. 65 kg).

 

Comentarii

comentarii